Index Vakbarát Hírportál

A Real mindenkinek befogja a száját

2013. május 10., péntek 10:16

Egyre feszültebb a helyzet a Real Madridnál, ezért a klubvezetés úgy döntött, hogy José Mourinho és segítője, Aitor Karanka sem beszélhet a sajtóval - írja a spanyol AS. És a játékosok sem nyilatkozhatnak.

A klub azt szeretné, hogy a csapat nyugodtan készülhessen fel a hátralévő mérkőzésekre. A Real szombat este az Espanyol ellen játszik bajnokit, aztán jövő pénteken jön a szezon legfontosabb meccse, az Spanyol Kupa döntője az Atlético Madrid ellen, ez lehet Mourinho csapatának egyetlen címe az idén.

Az elmúlt hetekben Mourinho háborúban állt a sajtóval, és saját játékosait sem kímélte, amikor mikrofont raktak elé. A Bajnokok Ligája-kiesés után kijelentette, a spanyol sajtó gyűlöli őt, és Angliában sokkal jobb volt a kapcsolata a médiával. Aztán a kereten belüli feszültséget növelte azzal, hogy Diego Lopez kapus mellett állt ki, mire a hátvéd Pepe azt nyilatkozta, a cserepadra szorult csapatkapitánynak, Iker Casillasnak több tisztelet járna. Mourinho válasza az volt, játékosának csak azért jár a szája, mert kiszorította a keretből a 19 éves Varane. Az ehhez hasonló megnyilvánulásokból lett most elege a klubnak.

A Real-vezetőség nem először dönt úgy, hogy a portugál edzőt nem engedi beszélni, 2010-ben azért nem nyilatkozhatott, mert összebalhézott a Sporting trénerével, 2012-ben pedig ugyanilyen okokból a Villareal elleni bajnoki előtt maradt el a sajtótájékoztató.

Mourinho korábban azt mondta, az Atlético Madrid elleni kupadöntő után ül majd le a klubvezetéssel tárgyalni a jövőről, de az angol és a spanyol lapok már biztosra veszik, hogy Angliában, a Chelsea-nél folytatja a pályafutását.

Rovatok