Index Vakbarát Hírportál

203: Lampard a Chelsea legjobb góllövője

2013. május 11., szombat 16:48

Beállította, majd megdöntötte Bobby Tambling chelsea-s gólrekordját a szombati Aston Villa-Chelsea-bajnokin Frank Lampard, így 203 találattal már ő a klubtörténet legjobb gólszerzője.

Érzelmes meccs volt, a csapatokat a leukémiában szenvedő Villa-kapitány, Sztilian Petrov vezette a pályára, a futballista a héten jelentette be visszavonulását. Az első félidőben nagy szólógóllal a belga Ch. Benteke megszerezte a vezetést a kiesés elől menekülő hazaiaknak, majd közvetlenül a szünet előtt a chelsea-s Ramirest második sárgával leküldték.

Benteke is megkapta viszont második lapját az 58. percben, és Lampard három perc múlva, remek balos, enyhén megpattanó lövéssel egyenlített. Nagy gól volt a 202.

A Chelsea hajtott, és két perccel a vége előtt Hazard centerpasszát közelről rúgta be Lampard a 203.-hoz. Csapata ezzel hat ponttal megy az ötödik helyezett Tottenham előtt a bajnokságban, és mivel gólkülönbsége sokkal jobb, 99 százalék, hogy bejutott a Bajnokok Ligájába.

Aston Villa-Chelsea

Lampard pedig végképp legenda lett, egyben minden idők egyik leggólerősebb középpályása, ráadásul úgy, hogy ő tényleg soha nem játszott csatárt. A most 71 éves Bobby Tambling 1959 és 1970 között 302 meccsen vágott 202 gólt csatárként a klubban.

Frank lampard 203 rd goal celebration for chelsea aston villa vs chelsea 1-2

Az egy hónap múlva 35 éves világklasszisnak 606 mérkőzésre volt ehhez szüksége, ráadásul van még 124 gólpassza is a londoniaknál.

Rovatok