Index Vakbarát Hírportál

Rooneyt kirúgta Ferguson a búcsúmeccséről

2013. május 12., vasárnap 17:07

Nem szerepelt a Manchester United kezdőcsapatában, de még a cserék között sem Wayne Rooney neve a 27 év után leköszönő Sir Alex Ferguson utolsó hazai Manchester United-mérkőzésén.

Az edzőlegenda a hét közepén jelentette be távozását, másnap kinevezték a következő szezontól a helyére az Evertontól érkező David Moyest, és azonnal arról kezdtek pletykálni a lapok, Rooneyt el fogják adni. Lehet, hogy így lesz, mert Ferguson búcsúmeccsét csak a lelátóról nézhette, és a lefújás után sem ment le rögtön a társaihoz, csupán a Premier League-trófea átadásánál jelent meg. Ferguson a dobogón minden futballistáját megölelte vagy legalább magához húzta, Rooney-val csak kezet fogott.

A búcsúzó menedzser a SkySportsnak az ünneplés után megerősítette, Rooney az elmúlt hetekben bejelentette a klubnál, hogy távozni akar, de a kérését visszautasították. "Kérte, hogy elengedjük, de nem fogjuk. Most kapott egy kis időt, hogy átgondolja a dolgokat. Zavarta, hogy az utóbbi időben párszor lecseréltem" - írta le a helyzetet Ferguson.

A csatárnak az utóbbi években többször kiállt a rúdja Manchesterből, de Ferguson mindig megvédte, és meggyőzte, a Unitedben kell maradnia. Idén kiszorította őt a kezdőből Robin van Persie, a holland lett a MU első számú középcsatára.

Felmerült a Bayern és a Chelsea neve, illetve, hogy az érte kapott pénzből is akarják finanszírozni C. Ronaldo visszavételét vagy a tottenhames Bale megszerzését. Moyes azonnal fenyegetéseket kapott a drukkerektől, el ne merje adni Rooneyt.

Rovatok