Index Vakbarát Hírportál

A futball szépsége és drámája 20 mp-ben

2013. május 13., hétfő 10:49

Ami dráma és szépség lehet a futballban, azt a Watford–Leicester-meccs utolsó néhány másodpercébe sikerült belesűríteni. A Championship döntőjéért menő párharc egy kihagyott tizenegyessel, majd néhány pillanattal később 97. percben szerzett góllal dőlt el. A Watford-szurkolók egyből megrohamozták a pályát, még a lefújás előtt.

Az elődöntő első mérkőzését a Leicester City 1-0-ra nyerte, és még a visszavágó 97. percében is továbbjutásra állt. Ugyan a Watford vezetett 2-1-re, de idegenben lőtt góljával és egy befújt büntetővel a Leicester volt óriási előnyben.

A tizenegyest Knockaert rúgta el, a jobb alsó felé tartó lövést azonban kiütötte a sérülése miatt beinjekciózott Almunia kapus, majd a kipattanóba is belevetődött. A Watford azonban nem állt le, a felszabadító rúgásból egyből indult, a jobb oldalon végigvitt akció után jött középre a labda, egy fejes után Deeny kapta, aki a tizenhatosra berobbanva bombázott kapuba. Ez a gól neki is elégtételt jelentett, nehéz időszakon van túl, a szezont még börtönben kezdte, egy verekedés miatt kellett ülnie.

Watfordi őrület a 97. percben

A továbbjutást érő gólra mindenki megőrült, Deeney a mezét letépve ugrott ki a pályáról, míg a watfordi drukkerek elözönlötték a pályát. Gianfranco Zola edző is, mint egy gyerek, meghempergett a gyepen. „Nem tudom, mit csináltam, kicsúszott a lábam alól a talaj, de nincs ezzel baj. Már nem is érzek semmi belőle. Ez az a szenvedély, ami miatt szeretjük ezt a játékot" – mondta Zola a meccs után, akinek a legjobb húzása Matej Vydra csapatba állítása volt. A cseh csatár 12 mérkőzés óta nem lőtt gólt, de most kétszer is betalált, a 15. és a 65. percben.

A másik elődöntőt hétfő este játssza a Brighton & Hove Albion és a Crystal Palace, az első meccsük 0-0 volt.

Rovatok