Index Vakbarát Hírportál

Lemajmoztok, de ugráltok, ha BL-t nyerek

2013. május 14., kedd 20:47

Didier Drogba a már török bajnok Galatasaray közösségi oldalán vágott vissza a hétvégi, Fenerbahce elleni rangadón őt ért rasszista támadások miatt.

A 2-1-es Fenerbahce-győzelemmel zárult mérkőzésen egymást érték a botrányok. Volkan Demirel kapus fojtogatta a galatasarayos Sabri Sarıoğlut, a dulakodás miatt mindkét játékost kiállították, miközben Drogbának a lelátóról banánokat lengettek a Fener-drukkerek.

Voltak, akik fekete szemeteszsákot húztak a fejükre. A mérkőzést követő szurkolói összecsapásokban egy 19 éves Galatasaray-szurkoló életét vesztette, egy buszmegállóban késelték halálra.

A Chelsea-vel korábban Bajnokok Ligáját nyert Drogba hétfő este reagált a lelátói rasszizmusra, klubja Facebook-oldalán üzent. „Lemajmoztok, de sírtatok, amikor a Chelsea megverte a Fenerbahcét 2008-ban. Lemajmoztok, de a tévétek előtt ugráltatok, amikor megnyertem a Bajnokok Ligáját. A legszomorúbb, hogy lemajmoztok, miközben az én majomtestvérem két gólt szerzett a csapatotoknak a rangadón, ti meg tomboltatok. Ti nevezitek magatokat szurkolóknak? Vegyetek példát a Galatasaray-drukkerekről" - írta az elefántcsontparti támadó.

A vasárnapi bajnokin a kameruni Webó két góljával nyert a Fener, a vendég Galatasarayét Burak Yilmaz szerezte tizenegyesből.

Rovatok