Index Vakbarát Hírportál

Halálra gázolta a vb-re tartó labdazsonglőrt

2013. május 15., szerda 10:51

Elgázolta egy férfi a negyvenkét éves Richard V. Swansont, aki Seattle-ből vezette volna a labdát a 2014-es brazíliai világbajnokság egyik helyszínére, Sao Paolóba.

Swansont az Oregon állambeli Lincoln City közelében, a 101-es főút mellett csapta el pickupjával az ötvenkét éves Scott Van Hiatt, ő értesítette a hatóságokat. Az egyik közeli kórházba szállították a baleset áldozatát, de az életét már nem tudták megmenteni.

A kétgyerekes Swanson terve az volt, hogy a tizenhatezer kilométeres távot a labdát vezetve teszi majd meg, tizenegy ország érintésével. Két hét alatt 400 kilométert tett meg, ekkor ütötték el.

Kék labdáját megtalálták a tragédia helyszínén. Minden áron el akart jutni egyszer egy futball-világbajnokságra, de mivel nemrég munkanélküli lett, és nem volt elég pénze, ezért úgy döntött, hogy egy évig gyalogolni fog, amivel egy jótékonysági szervezetet akart támogatni. Szponzorokat is keresett.

„Nem érdekel, mi lesz, elindulok délre. Mivel egy világbajnokságra indultam, ezért úgy gondoltam, hogy megtisztelem az eseményt azzal, hogy végig labdát vezetek majd. Ettől még őrültebb lesz a túra" - beszélt terveiről honlapjára feltöltött videóján, ahol nyomon lehetett követni az útját.

Rovatok