Index Vakbarát Hírportál

Ribéry kapuba zúzta, vége lett az őrületnek

2013. május 18., szombat 16:07

Vajon milyen szájízzel megy a Bajnokok Ligája döntőjére a két résztvevő, a Bayern és a Dortmund, amikor a német bajnokságban már túl nagy motivációjuk nem lehet az utolsó fordulóban?

Borussia Mönchengladbach–Bayern München 3-4

Előtte: A Bayern már megnyerte a bajnokságot, számára nem igazán van tétje már a hátralévő fordulóknak. A Borussia még egy-két hellyel följebb mehet, de nemzetközi kupára már nincs esélye.

Közben: A jövő heti Bajnokok Ligája-döntő előtt nem pihentetni sztárjait a München a legerősebb összeállítással kezdi a meccset. Ez azonban nem annyira látszik, a Borussia két villámgyors gólt lő, a negyedik percben Stranzl fejelt kapuba, majd az ötödikben Hanke talált be a Bayern-védők eladott labdájából. A München sem dermed le ettől, a tizedikben Javi Martínez szépít. A 10. percben már újra kétgólós a Mönchengladbach előnye, Nordtveit a gólszerző. Nyolc perccel később Ribéry is lő egyet. (3-2)

Ribéry kapáslövése a Mönchengladbach ellen

A második félidőt már a Bayern kezdi jobban, az 53. percben Ribéry dupláz Lahm keresztlabdájából egy hatalmas kapáslövéssel egyenlít. Hat perccel később már vezet is a sokgólos meccsen, Ribéry most nem kapura teszi, hanem gólpasszt ad Robbennek.

Borussia Dortmund–Hoffenheim 1–2

Előtte: a Dortmund is a jövő heti BL-döntőre készül, Bundesliga második helyét azonban még be kell biztosítani. A 17. helyen álló Hoffenheim pedig a kiesés ellen küzd.

Közben: a Dortmund jobban rajtolt a Münchennél. A hetedik percben a BL-elődöntő hőse, Lewandowski talált kapuba. A második félidőben egyenlíteni tud a Hoffenheim, a 77. percben Salihovics lövi be a büntetőt, amit Hummels szabálytalankodása miatt fújtak be. Öt perc múlva megint Salihovics lőtt gólt, megint 11-esből, Weidenfeller kiállítása után.

A Hoffeinheim győzelmével nem tudott biztosan bent maradni, de osztályozót játszhat, és esélyt kapott, hogy jövőre is első osztályú legyen.

Augsburg–Fürth 3-1

gólszerzők: Werner (30.), Calssen-Bracker (55.), Dong Won Ji (72.) - Trinks (62.)

Eintracht Frankfurt–Wolfsburg 2-2

gólszerzők: Meier (36., 11-es), Rodriguez (öngól, 90.) - Polak (8.), Diego (19.)

Hamburg–Bayer Leverkusen 0-1

gólszerző: Kießling (94.p)

Hannover–Fortuna Düsseldorf 3-0

gólszerzők: Diouf (36.), Ya Konan (61.,76.)

Nürnburg–Werder Bremen 3-2

gólszerző: Nilsson (61.), Polter (81.), Pekhart (88.) - De Bruyne (37., 89.)

Freiburg–Schalke 1-2

gólszerző: Schmid (52.) - Draxler (20.), Schuster (57., öngól)

Stuttgart–Mainz 2-2

gólszerzők: Wetklo (öngól), Boka (33.) - Ede (16.), Müller (42.)

Hol vannak a magyarok?

A 34. fordulóban egyetlen egy magyar játékos sem kapott helyet a kezdőben. A mainzi Szalai Ádám és a stuttgarti Hajnal Tamás sérült, a hannoveri Huszti sem épült még fel. Varga Józsefet már elküldték a Fürthtől. Viszont a sérülésből visszatérő Stieber Zoltán már a cserék között van. A dortmundi Bajner Bálint sem most fog lehetőséget kapni, Jürgen Klopp nem forgatta fel a csapatát a BL-döntő előtt. De vajon beáll a Hoffenheimba, a magyar nevű, de német Robin Szarka? A válasz igen. A félidőben Rudy helyére állt be. Végül Stieber is lehetőséget kapott, a 79. percben a gólszerző Trinksre cserélték.

Rovatok