Index Vakbarát Hírportál

Götze: Hihetetlenül sajnálom, nem megy

2013. május 22., szerda 16:45

Közleményt adott ki a 20 éves Mario Götze. Ebben tájékoztatja a rajongókat, hogy a szerdai alapos kivizsgálás eldöntötte, nem tudja vállalnia a játékot a szombati Bajnokok Ligája döntőn, de természetesen elkíséri Londonba csapatát.

„A legnagyobb célom volt a BL-döntő, amiért az utóbbi hetekben mindent megtettem, keményen küzdöttem érte. Hihetetlenül sajnálom, hogy nem tudok segíteni a Dortmundnak, ezen a fontos meccsen” – írta a játékos.

A német válogatott játékosára pikáns meccs várt volna, mert a Dortmundot hagyja el a másik résztvevő, a Bayern München kedvéért. Ő Pep Guardiola első igazolása, a bajorok 37 millió fizetnek ki érte.

Jürgen Klopp dortmundi edző ki is fejtette, hogy a Bayern egy szupermarketben érzi magát, ő pedig mintha szívinfarktust kapott volna, amikor meghallotta az átigatzolás hírét. Egy közeli barátja vacsorameghívását is visszamondta, annyira elkedvetlenült, nem tudott volna beszélni.

Götze a Real Madrid elleni BL-elődöntő visszavágóján, a 14. percében sérült meg, Grosskreutz váltotta. A csapat támadásain nem látszott, hogy nincs a pályán, de a németek akkor kihagyták helyzeteiket, így végül 2-0-ra kikaptak, az utolsó percekben Mourinho csapatának egy gól kellett volna a továbbjutáshoz. (Az első meccsen 4-1-re nyert a Borussia.)

Lelkileg biztosan így a legjobb Götzének.

Rovatok