Index Vakbarát Hírportál

Monaco: 70 millió euró elköltve, a következő Falcao és Victor Valdes lehet

2013. május 22., szerda 10:41

Az olasz Sky Italia úgy tudja, a francia első osztályba feljutott Monaco 70 millió eurót fizet a Porto két kulcsjátékosáért, James Rodriguezért és Joao Moutihoért, és újabb sztárok érkezhetnek a klubhoz.

A kolumbiai válogatott Rodriguez az idén tíz gólig jutott a portugál bajnokságban, a korábban Sporting-játékos Moutinhót pedig már több európai nagycsapat is próbálta megszerezni, de eddig még nem futballozott külföldön.

Nem állnak le az erősítésekkel, a Barcelonából meg akarják szerezni a kapus Victor Valdest, aki a nyáron váltani akar, és továbbra is képben van az Atletico Madrid klasszis csatára, Radamel Falcao. A támadót vinné a Chelsea is, a nyáron távozó Fernando Torres helyére akarnak egy gólerős játékost igazolni.

Az orosz milliárdos Dmitrij Ribolovljev olyan csapatot akar építeni, ami felveheti a versenyt a katariak által pénzelt PSG-vel, ami az idén szupersztárjaival nyerte a bajnokságot, és a BL-ben is a negyeddöntőig jutott. A Monaco mellett szólhat, hogy az adókedvezmény miatt különösen vonzó lehet a futballistáknak.

A klub 2004-ben Bajnokok Ligája-döntőt játszott, de 3-0-ra kikapott José Mourinho Portójától. A kilencvenes években több nagy sztárjuk is volt, ott kezdte pályafutását Thierry Henry és Lilian Thuram, illetve David Trezeguet is náluk indította európai karrierjét, Fabien Barthez pedig a Monacóból igazolt a Manchester Unitedbe.

Két éve kiestek az első osztályból, de Claudio Ranieri edzővel most visszajutottak, és elindult az építkezés.

Rovatok