Index Vakbarát Hírportál

Vádemelés a Honvéd olasz csatára ellen?

2013. május 27., hétfő 12:15

Az olasz Reppublica szerint a Honvéd-csatár Davide Lanzafame ellen is vádat emeltek Olaszországban a bundabotrány miatt, ezért az EL-indulásra hajtó csapat elveszítheti játékosát.

A lap úgy tudja, huszonnégy játékos érintett az ügyben, akik 2009 és 2011 között az olasz első osztályban és a másodosztályban manipuláltak mérkőzéseket. A honvédos Lanzafame mellett a korábbi Milan-játékos, a fehérorosz Vitalij Kutuzov neve lehet ismerős a listáról.

„Ha a sajtóértesülések megfelelnek a valóságnak, akkor a légiós nem vehet részt az MLSZ versenyrendszerében" - mondta a Nemzeti Sportnak Dinnyés Márton, az MLSZ sajtóirodájának munkatársa.

A 26 éves Lanzafame korábban a Parmában, a Juventusban, a Bresciában és a Cataniában is pályára lépett, onnan került télen kölcsönbe a Honvédhoz. A magyar csapatban tíz meccs alatt öt gólt szerzett, a Pécs ellen kiállították, mert egy tizenegyesnél nem akarta odaadni a labdát csapattársának, és megkapta második sárgáját.

Az olasz bundabotrány miatt már korábban is felmerült Lanzafame neve, az MLSZ ezért folyamatos tájékoztatást kért vele kapcsolatban az olasz hatóságoktól. Ha tényleg lesz vádemelés, akkor egy sor NB I.-es csapat óvhat az MLSZ-nél a csatár jogosulatlan szerepeltetése miatt.

Rovatok