Index Vakbarát Hírportál

A 26. tizenegyes döntött

2013. május 30., csütörtök 10:46

Már az elődöntőbe jutás a cél a dél-amerikai foci legnevesebb sorozatában. A helyi Bajnokok Ligájában, a Libertadoresben a Newell’s Old Boys és a Boca Juniors (argentinok) találkozott. Ahogy az első meccs, úgy a visszavágó is 0-0-t hozott, így a büntetők döntöttek. De nem is akármennyi, csak 13. körben a huszonhatodik tizenegyesnél dőlt el a meccs.

Boca Juniors 0 vs Newells 0 - Resumen Del partido - Copa Libertadores. 23/Mayo/2013

A sort a Bocából Juan Roman Riquelme kezdte, aki ugyanolyan flegmán lőtte rá, mint tette azt még a Villarreal játékosaként a 2006-os BL-elődöntőben, amikor az Arsenal ellen hibázott. Riquelme becsületére legyen mondva, még egyszer odaállt és akkor nem hibázott. A huszonhatból végül hét 11-es maradt ki, az argentin bajnokságban is vezető Newell’s 10-9-cel jutott tovább, az elődöntőben a brazil Atlético Mineiro, vagy a mexikói Tijuana lesz az ellenfele.

Newells vs Boca Juniors 10 - 9 - Penales - Copa Libertadores - 29/Mayo/2013

A Newell’s egyébként egymás után két honi riválisát ejtette ki, a Boca Juniors előtt a Vélez Sarsfieldet búcsúztatta.

Megdöbbentő tény, de könnyen lehet, hogy nem lesz brazil a legjobb négy között. A már említett Atlético Mineiro mentheti meg a nemzet becsületét, ha az idegenbeli 2-2 után, sikerül kiharcolnia a továbbjutást mexikói ellenfelével szemben.

A sorozatot hat brazil – a Sao Paulo, a Palmeiras, a Corinthians, a Grémio, a Fluminense és az Atlético – klub kezdte, de a legjobb nyolcban már csak kettő maradt. A Fluminense a paraguayi Olimpiával szemben búcsúzott, amely a kolumbiai Santa Fével elődöntőzik. 2004 óta mindig volt brazil a döntőben, tavaly a Corinthians 1-1 után 2-0-ra verte a Boca Juniorst.

Rovatok