Index Vakbarát Hírportál

Mégis engedélyezik a brazil–angol-meccset

2013. május 31., péntek 09:55 | aznap frissítve

A vasárnap esti brazil-angol barátságos meccs előtt három nappal egy brazil bíró végzést bocsátott ki, amely szerint a meccsnek helyet adó riói Maracaná stadion nem felel meg minden biztonsági előírásnak, ezért nem engedélyezi a helyszínt. Pénteken viszont ennek ellenére megadták az engedélyt, így mégis lesz futballmeccsvasárnap este Rio de Janeiróban.

Az 1950-es világbajnokságra készült, most 500 millió dollárért felújított Maracana mellől például az építési törmelékek egy részét nem szállították el, ráadásul a találkozót szervező Brazil Labdarúgó Szövetség több hatósági engedélyt, igazolást sem tudott bemutatni.

A Maracaná, amelyet április 27-én adtak át, az egyik helyszíne lenne a június 15-én kezdődő Konföderációs Kupának, valamint a jövő évi vb-n hét meccs - köztük a döntő – otthona lenne.

Az angol válogatott már Rióban tartózkodik, Rooney-ékat a Copacabanán fényképezték le. Adrian Bevington, az FA illetékese az Independentnek azt mondta, hogy gőzerővel dolgoznak azon, hogy lejátszhassák  a meccset, akár egy másik stadionban.

Rovatok