Index Vakbarát Hírportál

Leonardo eltiltása miatt Heynckes jöhet Madridba

2013. május 31., péntek 09:55

Leonardo, a Paris Saint-Germain sportigazgatója még május elején ütközte le Alexandre Castrót, a bírót egy bajnoki mérkőzés után, amiért csütörtökön 9 hónapos eltiltást kapott a Francia Labdarúgó Szövetségtől, csapatát is büntették: 3 pontot is levonnak a francia bajnoktól a következő szezonban.

Leonardo azzal védekezett, hogy nekilökték Alexandre Castro játékvezetőnek, nem szándékosan ütközött vele. A PSG megfellebbezi az ítéletet.

A csapat elnöke, Nasszer al-Kelafi korábban úgy nyilatkozott, hogy ha Leonardo a minimális, hat hónapos eltiltást kapja, kész tárgyalni a jelenlegi edző, Carlo Ancelotti távozásáról. Ebben az esetben Leonardo váltotta volna az olaszt a kispadon, a kilenc hónapos büntetés miatt azonban a katari nem akarja elengedni edzőjét a Real Madridhoz.

A spanyol és a francia sajtó is biztos volt abban még néhány hete, hogy Carlo Ancelotti váltja majd José Mourinhót a szezon végén, de a PSG katari tulajdonosa többször is kijelentette, ragaszkodik az olasz edzőhöz, akivel tizenkilec év után bajnokságot nyert a klub.

Leonardo eltiltása miatt a Madridnál a bayernes Jupp Heynckes lett a favorit, akinek már egyik játékosa is biztos benne, hogy edzőjük a spanyoloknál folytatja. „Nem mondanám száz százalékra, de kilencvenöt-kilencvennyolc százalék esélye van hogy a Real-edzője lesz" - mondta az ukrán Timoscsuk, aki szerint Arjen Robben maradni fog a münchenieknél.

A Bayern München-edző Jupp Heynckest a BL-győzelem után emlegették egyre többször esélyesként, ügynöke azt mondta, ha hívják őket, akkor a rutinos német edző, el fogja vállalni a felkérést. A német tréner már dolgozott Spanyolországban, irányította a Real Madridot is, 1998-ban BL-t nyert a klubbal.

Rovatok