Index Vakbarát Hírportál

Amerika álomgólokkal verte a németeket

2013. június 2., vasárnap 16:36 | aznap frissítve

A Pápa 1-1-et játszott Diósgyőrben, élvonalban maradt. Lovrencsics újra gólt lőtt Poznanban, hét gól az amerikai-németen, a brazil-angolon is gólszépségverseny volt.

Magyar sikerrel indult a futballvasárnap, a Red Bull Leipzig, melynek Bódog Tamás a másodedzője a hosszabbításban a Lotte ellen kiharcolta a feljutást, jövőre a német harmadosztályban folytatják. Ismerve a tőkeerős szponzort, és a város erejét, nem lehetetlen, hogy 2015-ben már az élvonalban kezdi a szezont a keletnémet fellegvár.

Brazília–Anglia 2-2

ELŐTTE: Néhány napja még az sem volt biztos, hogy megrendezik a mérkőzést, mert a riói Maracana stadion környékén a felújítás miatt siralmas állapotok uralkodnak. A stadion végül megkapta az engedélyt, így a Konföderációs Kupára készülő hazaiak pályára léphetnek az angolok ellen, akiknek sérülés miatt elfogytak a csatárjaik, Rooney az egyetlen egészséges támadó.

KÖZBEN: Az angoloknál Rooney és Walcott kezdett elől, a brazilok Neymarral, Hulkkal és Freddel rohamoztak, de az első félidőben nem tudtak gólt szerezni. Frednek az 57. percben sikerült begyötörnie a vezető találatot, a lécről kipattanó labdát akrobatikus mozdulattal küldte az angolok kapujába. A hazaiak csak tíz percig vezettek, Rooney passzából Oxlade-Chamberlain bombázott. A hajrában jött az újabb gólváltás. Rooney kilőtte a bal felső sarkot, aztán három perccel később folytatódott a gólszépségverseny, Lucas beadását Paulinho félfordulatból, kapásból vágta be.

UTÁNA: Az összes gól szép volt a meccsen. A brazilok legközelebb a franciákkal játszanak barátságos mérkőzést, aztán már a Konföderációs Kupa jön. Anglia szerdán Skóciát fogadja, majd vb-selejtezőt játszik a Moldovával.

brazil vs england 2-2 all goals and highlights international friendly 2/6/13

Egyesült Államok–Németország 4-3

ELŐTTE: Az Amerikában turnézó németek Ecuador ellen huszonöt perc alatt lőttek négy gólt, az elsőre csak kilenc másodpercet kellett várniuk. Most Washingtonban lépnek pályára a házigazdák ellen a B kerettel. Mivel az USA kapitánya Jürgen Klinsmann, aki a németekkel vb-bronzig jutott, a presztízs sem elhanyagolható. Kivált, mert Löw Klinsi segítője volt, és onnan lépett feljebb.

KÖZBEN: A 26. percben egy szélről érkező beadást Altidore kapásból vágott be, majd 3 perccel később a 21 éves német kapus, ter Stegen hibázott óriásit, egy hátragurított labdát szörnyen kezelt le, öngól és 2-0. A második félidőben szépítettek a németek, egy szöglet után Westermann fejelt a hazaiak kapujába, ám nyolc perccel később, a 60.-ban jött a harmadik amerikai gól, Altidore passza után Dempsey talált be. A Tottenham-játékos percekkel később újra eredményes volt, gyönyörűen tekert a hosszúba. Kruse a 79. percben egyedül maradt az amerikai tizenhatos előtt, bevágta a rövid sarokba, rá két percre pedig már 4-3 volt, egy lövést Howard az érkező Draxler elé tolt ki, aki közelről bepasszolta a labdát.

UTÁNA: A németek két gólgazdag meccset játszottak Amerikában, az elsőt 4-2-re nyerték Ecuador ellen, a másodikat 4-3-ra bukták. Az amerikaiak győzelemmel ünnepelték százéves futballjukat, Dempsey pedig duplájával már a második legeredményesebb játékos a válogatott történetében.

USA Vs Germany 4-3 - All Goals & Match Highlights - June 2 2013

Livorno–Empoli 1-0 (20.45)

ELŐTTE: Az már eldőlt, hogy a Sassuolo és a Hellas Verona a következő évben a Serie A-ban folytatja, de van még egy szabad hely az olasz első osztályban, a Livorno és az Empoli dönti majd el, kié lesz. A rájátszás első meccsén 1-1-re végeztek Empoliban, a Livorno az esélyesebb a feljutásra.

KÖZBEN: A Livorno a 32. percben Paulinho góljával vezetett, ez pedig kitartott a végéig, ami feljutást ért a csapatnak.

UTÁNA: Kialakult a Serie A mezőnye, a Palermo, a Siena és a Pescara esett ki, az első osztályban pedig a Sassuolo és a Verona mellett a Livorno folytatja, négy év után jutottak fel ismét.

Atromitosz–Aszterasz Tripolisz 0-0

ELŐTTE: A magyar kupagyőztes Debrecennek sem mindegy, hogy a görög bajnokság BL-helyéért zajló rájátszásban ki lesz a győztes, egy görög csapat veheti el a Loki kiemelt helyét a harmadik EL-körben. Fülöp Márton és Lencse László a csapatának, a Tripolisznak még mindig van esélye a BL-re, nyerniük kell, a PAOK-nak pedig vesztenie.

KÖZBEN: Fülöp nincs a keretben, a szezonban eddig háromgólos Lencse kispados. A magyar támadó a 73. percben, 0-0-nál állt be. A vendégek a 73. perctől emberhátrányban játszottak, miután a szenegári Sankalé megkapta a második sárgáját. Gólt egyik csapat sem rúgott a végéig, maradt a 0-0.

UTÁNA: A döntetlennel a PAOK járt a legjobban, amely idegenben nyert és kiharcolta a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő helyet. A Debrecen kiemelt maradt az Európa Liga harmadik fordulójára is.

Lech Poznan–Korona Kielce 2-0

ELŐTTE: A Lech már nem lehet lengyel bajnok, nem foghatja be a Legiát, de legalább győzelemmel búcsúzhat otthon, ha megverik a kilencedik Korona Kielcét. A bajnokságban második poznani csapat kipukkant a szezon végére, a válogatott keretbe behívott Lovrencsics Gergő sem tudott segíteni rajtuk. A magyar támadó valószínűleg a lengyeleknél folytatja, ha meg tudnak egyezni az áráról a Pápával.

KÖZBEN: Az idényben hatgólos Lovrencsics most is a kezdőben volt, csapata a 23. percben szerezte meg a vezetést Djurdjevic góljával. A 77. percben jött a második Lech-gól, Lovrencsics talált be messziről, góllal hangolt a Kuvait elleni barátságos meccsre.

UTÁNA: A Lech Poznan 2-0-ra nyerte a mérkőzést, az Európa Ligában indulhat. Lovrencsics huszonhét bajnokit játszott a szezonban, hétszer talált be.

Siófok–Újpest 0-1

ELŐTTE: Az NB I. tavaszi szakasza előtt még úgy tűnt, a Siófok biztos kieső lesz, azonban Horváth Károly csapata az elmúlt hetekben feltámadt, idegenben megverték a Pápát is, így az utolsó fordulóban a siófoki katlanban harcolhatják ki a bentmaradást az Újpest ellen. Ehhez kell a diósgyőriek segítsége is. A siófoki vezetés mindenesetre igyekezett feltüzelni a játékosokat, nemrég bevitték az öltözőbe a bentmarádásért járó prémiumot, és megszámoltatták velük, mennyit kapnának.

KÖZBEN: A 28. percben a Siófok tizenegyest kapott, Melczer lövését, Balajcza kitolta, maradt a 0-0. A második félidőben már nem volt olyan lendületes a hazai csapat, a színvonal is alacsony volt. A hajrában a siófokiaknak két helyzetük is adódott, egyikből sem sikerült gólt szerezni, viszont az Újpestnek igen, a 91.-ben Zamostny döntötte el a meccset góljával, ezzel biztossá vált, hogy kiesett a Siófok.

UTÁNA: A siófokiak nagyot hajráztak tavasszal, az utolsó, legfontosabb győzelmet viszont már nem sikerült megszerezniük, ők estek ki az Egerrel együtt az NB I.-ből. Az Újpest kilencedik lett.

Diósgyőr–Pápa 1-1

ELŐTTE: A Diósgyőr számára nem volt tétje a mérkőzésnek, egy győzelemmel is csak a tizedik helyre jöhettek előre, de ezen a mérkőzésen búcsúzott a két közönségkedvenc spanyol légiós, Luque és Fernando, mindketten visszavonulnak. Luque egy videóüzenetben már megköszönte a szurkolóktól kapott támogatást. A vendég Pápának viszont nagyon kellettek a pontok, ha nem győznek, és nyert volna a Siófok, mentek volna az NB II.-be.

KÖZBEN: A 18. percben a visszavonuló Luquénak volt egy veszélyes szabadrúgása, nem sokkal lőtt felé. A folytatásban a hazaiak körbelőtték a Pápa kapuját, a vezető gól elmaradt a szünetig. A 83. percben a vendégektől Griffiths lőtt a tizenhatoson belül, Vadászról pedig a diósgyőri kapuba pattant a labda, vezetett a Pápa. Luquét a 87. percben hozták le, sírva búcsúzott a nézőktől. Szinte másodpercre pontosan ugyanakkor, amikor az Újpest előnybe került Siófokon, egyenlített a Diósgyőr is, Kádár talált be. A hosszabbításban Griffiths ismét gólt szerzett, de lesről, nem adták meg. A lefújáskor a pápaiak még nem tudták, mi a siófoki meccs eredménye, de fél perccel később már extázisban ünnepeltek, NB I.-esek maradtak.

UTÁNA: A Diósgyőriek a 10. helyen végeztek, ami a válogatott játékosokkal megerősített csapat számára nagy csalódás. A meccs utáni Szűcs Lajos-nyilatkozatra magyarázat nem nagyon van.

Szűcs Lajos nyilatkozata

Az NB I. végeredménye

1. Győri ETO FC                 30 19   7   4    57-33  64 - BL-selejtező
2. Videoton FC                  30 16   6   8    52-24  54 - EL-selejtező
3. Budapest Honvéd              30 15   7   8    50-36  52 - EL-selejtező
4. MTK Budapest                 30 15   6   9    43-30  51
5. Ferencváros                  30 13  10   7    51-36  49
6. DVSC-TEVA                    30 14   4  12    47-36  46 - El-selejtező (Magyar Kupa-győztes)
7. Kecskeméti TE Phoenix Mecano 30 12   8  10    42-42  44
8. Szombathelyi Haladás         30 11  11   8    36-27  44
9. Újpest FC                    30 11   8  11    40-42  41
10. Diósgyőri VTK                30  9  11  10    31-39  38
11. Kaposvári Rákóczi            30 10   7  13    35-38  37
12. PMFC-Matias                  30 10   7  13    33-44  37
13. MVM Paks                     30  8  11  11    40-38  35
14. Lombard Pápa Termál FC       30  7   7  16    26-46  28
15. FGSZ Siófok                  30  7   4  19    31-61  25 - kiesett
16. Egri FC                      30  3   6  21    25-67  15 - kiesett

Rovatok