Index Vakbarát Hírportál

Megvan a Real Madrid első idei igazolása

2013. június 4., kedd 16:40

Az 57 milliós Neymar-üzlet mellett más sztárkluboknál is elkezdték a nyári erősítést. Manuel Pellegrini első igazolása a Manchester Citynél a spanyol Jesus Navas lett, akiért 25 millió euró körüli összeget fizetnek a Sevillának. A 27 éves szélső 2003 óta 393-szor lépett pályára a spanyol csapatban, mellyel két UEFA Kupát, egy Európai Szuperkupát, két Spanyol Kupát és egy Spanyol Szuperkupát nyert. Nem mellesleg világ- és Európa-bajnok is.

A Real Madridnál is megvan az első fogás: a klub visszavásárolta saját nevelésű játékosát, Daniel Carvajalt, akit egy éve 5 millió euróért adott el a Leverkusennek. A fiatal szélsőhátvéd bekerült a Bundesliga évadválogatottjába, 6 és félmillióért viszik vissza, hogy megerősítsék a védelem jobb oldalát.

Angliában már vásárol a Liverpool is, ami 20 millió fontot fizetne az ukrán bajnok Sahtar örmény középpályásáért, Henrik Mkitarjanért. A 24 éves játékos gólerősségével hívta fel magára az angolok figyelmét, idén 29 mérkőzésen 25 gólig jutott a bajnokságban. Csatárposzton a spanyol Iago Aspast szeretné leigazolni a Liverpool a Celta Vigótól, akit több más klub is figyel. A 25 éves támadó olasz és német csapatok, illetve a Benfica érdeklődése ellenére a Liverpoolba szerződne, már csak az egyesületeknek kell megállapodniuk.

Rovatok