Index Vakbarát Hírportál

Mourinho: Újra járunk, ebből házasság lesz

2013. június 4., kedd 11:44

Visszatérésekor a Chelsea TV-nek adott először interjút José Mourinho, aki hat év után lesz ismét az angol sztárklub edzője, miután elhagyta a Real Madridot.

A portugál edző elmondta, lelkileg is fel kellett készülnie az újabb chelsea-s feladatra, mert nagyon érzelmes volt számára a visszatérés, miután a klubtulajdonossal, Roman Abramoviccsal megegyeztek.

„Nem volt nehéz döntés. Megkérdeztem a főnököt (Abramovicsot), akarja-e, hogy visszatérjek, mire ő megkérdezte, vissza akarok-e jönni. Néhány percen belül mindenben megegyeztünk. Újra együtt vagyunk, ebből házasság lesz. Nagyon boldog vagyok" - mesélte. Hozzátette, számára és a klub szempontjából is a lehető legjobbkor kezdenek el újra együtt dolgozni, két perc alatt megállapodtak.

„Ugyanaz a célom, mint mindig, a fejlődés, a klubot a lehető legmagasabb szinten tartani. Ugyanaz az személy vagyok, mint régen, csak már sokkal érettebb. Készen állok arra, hogy hosszabb távon tervezzek a klubbal, projektben gondolkodjak" - mondta Mourinho, megerősítve, hogy nem csak néhány évre érkezett Londonba. A portugál korábban két-három idény után mindig váltott, a Portónál, az első chelsea-s korszakban, az Internél és a Real Madridnál sem maradt ennél tovább.

A kétszeres BL-győztes edző szerint a klubnak is erre a folyamatosságra van a legnagyobb szüksége most. „Az én időmből négy-öt játékos maradt itt, nagyon fontos, hogy meglegyen az egyensúly ebben az alapvetően fiatal keretben. Stabilitásra van szükségük, hogy együtt még nagyobb dolgokat érjenek el, remélhetőleg ezt megadhatom nekik. Biztos vagyok benne, segíteni tudok nekik, hogy még jobbak legyenek". A keretből David Luizt, Eden Hazardot és a brazil Oscart emelte ki, alig várja, hogy ezekkel a fiatal futballistákkal dolgozzon.

Igyekezett megjegyezni, nem arra fog alapozni, hogy a szurkolók imádják, mert magával szemben sokkal nagyobb elvárásai vannak. „A nulláról fogok kezdeni. Nagyon keményen kell majd dolgoznom, hiszen egy másfajta csapatot kell majd felépítenem, ezért a legjobb tudásomra lesz szükség. El kell felejtenem, hogy bajnokságot nyertem korábban a csapattal. Olyan nyomást akarok magamon érezni, mintha először dolgoznék itt."

Mourinho 2004 és 2007 között volt a Chelsea edzője, két bajnoki címet és FA Kupát nyert a csapattal, a Bajnokok Ligája-győzelem viszont nem jött össze. Most ez lehet az egyik elsődleges cél, amellett, hogy a bajnokságban is stabilizálja a londoniak helyzetét, és bajnoki címre esélyes csapatot építsen.

Rovatok