Index Vakbarát Hírportál

C. Ronaldo azt hitte, mindenkinél okosabb

2013. június 5., szerda 11:54 | aznap frissítve

A realos időkről beszélt egy spanyol tévéműsornak a Chelsea-hez aláírt José Mourinho, aki szerint a klubnak és neki is jót fog tenni, hogy nem kell már együtt dolgozniuk.

„Nem éreztem nagyobb nyomást, mint máshol, de a Real Madrid egy egyedi klub. Mindkét félnek az a legjobb, hogy eljöttem. Nem lett volna jó úgy kezdeni a következő szezont, hogy görgetjük magunk előtt az eddigi problémákat" - utalt Mourinho arra a feszültségre, ami közte és a játékosok között volt utolsó realos szezonjában. Állítólag az idény végén már csak Diego Lopezzel, Modriccsal és Essiennel állt szóba. A csapatkapitány Iker Casillasszal annyira elmérgesedett a viszonya, hogy a szezon utolsó bajnokiján a keretbe sem nevezte a kapust.

Mourinho magyarázatot adott arra is, Cristiano Ronaldo miért hangoztatta azt az idény elején, hogy szakmai okok miatt nem érzi jól magát a Madridnál. „Cristiano Ronaldo talán azt gondolja, hogy már mindent tud a futballról, és egyetlen edző sem segítheti a fejlődését. Egy alapvető problémám volt vele, a taktikai hozzáállását kritizáltam, amit nem vett jó néven, nem fogadta el a tanácsaimat" - emlékezett a portugál.

Azt azért hozzátette, hogy a sztárjátékos három fantasztikus szezont produkált, amíg ő volt az edzője, talán élete legjobb teljesítményét sikerült kihozni belőle.

Pepével kapcsolatban annyit mondott, hogy a védő már fél lábbal kint volt Madridból, de mindig segített neki visszatalálni. Azt viszont rosszul kezelte a hátvéd, hogy egy tizenhárom évvel fiatalabb játékos, Varane szorította ki a csapatból.

A konfliktusok és annak ellenére, hogy nem sikerült megnyerni a klub tizedik Bajnokok Ligája-címét, Mourinho büszke arra, hogy a spanyol klub edzője lehetett három éven át. „A karrierem csúcspontján jöttem ide (az interes triplázás után), a pályám nem lett volna teljes, ha nem irányítottam volna ezt az óriásklubot".

Azt reméli, ha Carlo Ancelotti lesz az utódja, akkor minden támogatást megkap majd ahhoz, hogy tökéletesen végezze a munkáját.

C. Ronaldo nem akar hosszabbítani?

A portugál A Bola úgy tudja, Ronaldo nem akarja meghosszabbítani 2015-ben lejáró szerződését a klubnál, mert nem bántak vele jól, hiába hozta ki magából a maximumot a pályán. A két év múlva 29 éves sztárról Florentino Perez Real Madrid-elnök nemrég azt modnta, hogy a világ legjobban fizetett játékosává akarja tenni sztárját, akit egymilliárd euróért sem adna el.

Rovatok