Index Vakbarát Hírportál

Ez neked mez? Ez matyó-retró hibrid!

2013. június 6., csütörtök 12:54

Nemcsak a Liverpool terrorizálja szurkolóit új mezével. Szavazzon, melyik a legrémesebb!

A szurkolói reakciók alapján a Liverpool frissen bemutatott idegenbeli meze túlmegy minden eddigi határon. A következő szezonban használatos dressz bizarr retró és matyó hibridjének tűnik, a klub a modern retró kifejezést használja, azt mondják a 80-as, 90-es évek mezdivatja ihlette őket. Ami persze igaz is, effajta csiricsáré megoldásokat akkoriban tényleg magukra húztak az emberek.

Liverpool-fanatikus kollégánk - Sixx - szerint Gerrard viselete leginkább egy kerítéshez hasonlít, amit nem lehet átugrani, nem Pool-drukker kollégánk szerint pedig mintha sok kis rakétát lőnének ki az űrbe. A Liverpool-sztár ábrázatát látva neki máris fáj, hogy ebben neki még futballoznia is kell.

Állítólag ez az alábbi lehet a harmadik számú mez. A szurkolók egy része a neten már kitombolta magát, mások inkább azt remélték, hogy az egész csak vicc, esetleg kamu, miután meglátták a lila, fehér, fekete horrort. Ami Újpesten pedig még tetszhetne is, ha nem lenne a hasán meg a derekán az a trapézminta, vagy mi.

A Milan nemrég aranyszínű dresszel terrorizált, ők ebben mennek majd idegenbe a következő szezonban, még az Arsenal egykori mezét is sikerült felülmúlniuk giccsben. És nem kicsit. Balotelli és Boateng viszont rajongott érte, a hajukat is aranyszínűre - citromsárgára - festették, hogy passzoljon a viselethez.

Már a kockás mezt se vette be minden Manchester United-drukker gyomra, de a következő szezonra beharangozott hazai fekete galléros, gombos mez sem osztatlan siker egyelőre: ebben még Van Persie is csak egy jól fésült kisiskolásnak tűnik.

A Barcelona már tavaly a katalán zászló színeibe öltözött, amikor a Campon kívül játszott, de a narancsból sárgába forduló mezt most a hazai mintájára csíkosra váltottak, nehéz eldönteni, hogy jobb-e ez így. A hazai fehér feliratosnál persze mindenképp.

Melyik a legrosszabb?

  • 3448
    Liverpool
  • 640
    Milan
  • 454
    Az összes szörnyű
  • 338
    Barcelona
  • 200
    Manchester United
  • 197
    Real Madrid

A Real Madrid első blikkre maradt a hagyományoknál, de azért ott is sikerült belecsempészni valami olyan újdonságot, ami ront a megszokott összképen: narancs színű csíkokat.

Ezen kívül Casillas kapusmeze ugyanolyan átmenetes, mint a Barca múlt évi idegenbeli sárga-narancsa, csak ő lilából hajlik át sötétkékbe. (Mourinho távoztával persze újra ő a Real zászlóshajója, furcsa is, hogy Cristiano Ronaldo csak a nagy reklámfotó szélére fért oda.)

Több nagy klub sem mutatta még meg hivatalos szerelését a következő évre, persze kiszivárgott képek már vannak. Ezek alapján az olasz bajnok Juventus sárgában játszhat idegenben. A két Bajnokok Ligája-döntős csapat esetében a Borussia Dortmund elegáns feketében léphet pályára, ha nem otthon futballozik, a Bayern München harmadik számú meze pedig remélhetőleg tényleg csak kamu, vagy ha nem, akkor sosem kerül majd elő.

Rovatok