Index Vakbarát Hírportál

Félpályás, olló, sarkazás a kitett realosoktól

2013. június 8., szombat 08:35 | aznap frissítve

A héten - nem kis sikerrel - foglalkoztunk Alvaro Negredo és Roberto Soldado munkásságával, illetve azzal, hogy a Real Madrid milyen tehetségeket engedett el. Most be is mutatjuk, mire képes a pályán a két spanyol csatár.

Roberto Soldado 4 évet töltött a Real második számú csapatában, a Real Madrid Castillában, ahol 120 meccsen 63 gólig jutott, a nagyoknál pedig 2008-as eladásáig 27 meccsen kapott lehetőséget. Csak négyszer talált a kapuba, mentsége, hogy majdnem mindig csere volt.

Közben volt egy évet kölcsönben az Osasunánál, ott 44 meccsen 13 gólja volt, minden sorozatot figyelembe véve. Szó szerint vett legnagyobb gólját is itt szerezte, a Levante ellen saját térfeléről talált be.

Roberto Soldado goal vs Levante, from the halfway line

2008-ban küldték el végleg Madridból, ekkor a Getaféban, majd a Valenciában kezdte el kinőni magát.

Getafe VS Sporting Gijon 1-1 Roberto Soldado Amazing Bicycle kick
Getafés korszakának legszebb góljait nézve nem kérdés, miért adott érte 10 millió eurót a Valencia. A Madrid melletti csapatban 66 meccsen 33 gólt tudott lőni, ezek közül talán ez a bivalyerős ollózás volt a legjobb.
 
Roberto SOLDADO goals compiation [HD] - christinayan

A Valenciában töltött három szezonjában végleg beérett a most 28 éves játékos, mindhárom idényben 25 gól fölött zárt, teljes karrierjét tekintve már 194-szer vette be az ellenfelek kapuját 397 eddig meccsén (ebben a 60 Madrid B-s gól is benne van). Igazi befejezőcsatár, aki minden helyzetben feltalálja magát, fejjel, lábbal egyaránt eredményes, a tizenegyeseket is rá lehet bízni, de lesipuskás gólokat is lő. Az alábbi videón látható utolsó két gólja például egészen pazar mozdulattal született.

Roberto Soldado, 50 goles en Liga con el Valencia CF

Nem ijed meg, ha a kapunak háttal kerül helyzetbe, 2012-ben a Getafénak ollózva, idén februárban a Rayónak sarkazva talált be.

Fantastic Goal By Alvaro Negredo vs Getafe
Gol de Negredo (2-1) en el Sevilla FC - Rayo Vallecano - HD

2012-es visszatérését egyből egy mesterhármassal hálálta meg Venezuela ellen, ami lehetett volna mesternégyes is, ha nem hibáz el egy büntetőt. Jelenleg hét válogatottságnál és 4 gólnál jár.

Spain Vs Venezuela 5-0 - All Goals & Match Highlights - February 29 2012 - International Friendly

Alvaro Negredo kicsit rögösebb utat járt be. Egy szezont töltött el a Rayónál, majd kettőt a Real Madrid B-csapatában, összesen 22 gólt rúgott 65 meccsen. Sokkal jobb átlagot az Almeriában sem tudott felmutatni, 2007 és 2009 között 73 mérkőzésen 32-szer volt eredményes, ami persze egy Almeriában egészen pofás teljesítmény. Például ilyen szabadrúgás-kombinációból szerzett bombákkal kápráztatta el a közönséget.

Gol - Negredo -- Almeria - Valladolid 07/08

2009-ben, amikor a Sevillához került, a jobb csapatban máris megmutatkozott igazi tehetsége. Négy szezon alatt 85 gólig jutott 180 meccsen, a legjobban a mostani idénye sikerült: 42 találkozón 31 gól. Habár elképesztő bombagólokra képes és a tizenegyeseket is rábízzák, az emeléseit sem szabad figyelmen kívül hagynunk – nagyszerű érzékkel nyúl a labda alá, ha a kapus kicsit is kint áll.

Alvaro Negredo Mejores goles. Sevilla FC

A válogatottba 2009-ben került be először a mostanra 328 meccsnél és 139 gólnál járó csatár, második találkozóján pedig máris duplázott, ráadásul két gólpasszt is adott a Bosznia-Hercegovina ellen 5-2-re megnyert meccsen. Tizennégyszer viselte a spanyol mezt, 6 gólt rúgott, 2012-ben tagja volt az Európa-bajnokságot nyert keretnek, kétszer léphetett pályára.

Bosnia and Herzegovina vs Spain 2:5 Highlights All goals

Egy hete a spanyol bajnokság utolsó fordulójában egymás ellen léptek pályára, a 4-3-as Sevilla-győzelmet hozó találkozó hét góljából hatot ők lőttek, Negredo mesternégyest ért el.

Sevilla vs Valencia 4-3 All Goals and Highlights HQ 01-06-2013

Rovatok