Index Vakbarát Hírportál

Ingyen vihető Gera

2013. június 8., szombat 14:27

Egy hosszú listát közöl a BBC azokról a futballistákról, akik nyáron átigazolási díj nélkül távozhatnak, köztük van Gera Zoltán is.

A BBC összeszedte a futballistákat, akiknek szerződésük nyáron lejár, és a klubjuk még nem hosszabbított velük. A listán található Gera Zoltán is. A West Bromwich csatára súlyos térdsérülés és operáció után már készen áll a folytatásra, de a 34 évesért már nem hajlandó pénzt áldozni a birminghami klub.

Gera 2004-ben igazolt a West Bromwichoz a Ferencvárostól, majd 2008 és 2011 között a Fulham futballistája volt, ahol Európa Liga-döntőt játszott. 2011 nyarán tért vissza a WBA-hoz, ahol megint jól ment neki, de 2013. január 8-án  ismét a már operált térdére sérült rá, amelyet megint meg kellett műteni.

A birminghami klub néhány napja jelezte, hogy nem él opciós jogával, és nem hosszabbít. Gera kijelentette, hogy nem szeretne hazatérni, lehet, hogy a Premier League-ben talál magának klubot. Biztos forrásból tudjuk, hogy korábbi hazai klubjában, a Ferencvárosban nagyon szívesen látnák.

A zöld-fehér szurkolók sosem felejtik azt a varázslatos estét, amikor Gera 2004-ben gólt lőtt a Debrecen elleni, mindent eldöntő bajnoki meccsen, a Fradi eddigi utolsó, 28. bajnoki címét nyerte. Ha hazatérne Gera, talán a nevelőegyesületébe, Pécsre is igazolhatna, de ezzel kapcsolatban semmilyen információnk nincs.

A szerződés nélküliek listáján egy másik magyar is található, a kapus Somogyi Csaba, ő Fulhamtől távozhat.

Chelsea: Amin Affane, Jusszi Benajun, Abdul Deen-Conteh, Paulo Ferreira, Hilario, Florent Malouda, Archange Nkumu, Ross Turnbull

Everton: Johan Hammar, Thomas Hitzlsperger, Sam Kelly, Jan Mucha, Phil Neville

Fulham: Chris Baird, Simon Davies, Mahamadou Diarra, Thomas Donegan, Corey Gameiro, Georgios Karagkounis, James Musa, Richard Peniket, Mladen Petric, Mark Schwarzer, Alex Smith, Somogyi Csaba

Liverpool: Tyrell Belford, Jamie Carragher, Jamie Stephens, Dan Wilson

Manchester City: Filippo Mancini, Ryan McGivern, Roque Santa Cruz

Manchester United: Reece Brown, John Cofie, Michele Fornasier, Luke Giverin, Luke Hendrie, Luke McCullough, Paul Scholes, Gyliano Van Velzen, Freddie Veseli

Newcastle: Steve Harper, Yven Moyo, Danny Simpson

Reading: Nick Bignall, Simon Church, Ian Harte, Noel Hunt, Charlie Losasso, Angus MacDonald, Alex Pearce, Nicky Shorey, Jay Tabb, Joshua Webb, Brett Williams

Swansea: Mark Gower

Tottenham Hotspur: Jack Barthram, David Bentley, John Bostock, William Gallas, Jack Munns, Jake Nicholson

West Bromwich Albion: Marc-Antoine Fortune, Gera Zoltán, Gonzalo Jara, Romaine Sawyers, Jerome Thomas

West Ham: Carlton Cole, Jake Larkins, Gary O'Neil, Jack Powell, Jami Rafati, Eoin Wearen.

Wigan: Peter Aylmer, Albert Crusat, Franco Di Santo, David Jones, Adrian Lopez, Jonathan Lynch, Callum Morris, Filip Orsula, Ronnie Stam, Joshua Sumner, Ryan Watson.

Rovatok