Index Vakbarát Hírportál

Brazília 3-0-ra verte a franciákat

2013. június 9., vasárnap 23:18

A brazil futballválogatott sikeres főpróbát tartott a jövő héten kezdődő Konföderációs Kupa előtt.

Barátságos, felkészülési meccsen legyőzte Brazília Franciaországot vasárnap, hazai pályán.

Már 40 másodperc után vezethetett volna Brazília, Hugo Lloris cselezgetett, a 16-oson kívül Neymar vette el tőle a labdát, de kimaradt a ziccer, majd a második percben Fred az ötösről pörgetett messze mellé.

Volt egy szöglet utáni óriási francia helyzet, majd a 18. percben Neymar lőhetett szabadrúgást, de szemben a kapuval a sorfalba rúgta. Aztán közel negyven perc birkózás után, a 44. percben megint a Barcelona leendő sztárja került kapuközelbe, de egy balról belőtt labdáról éppen csak lemaradt.

A meglehetősen furcsa felfogásban vezető perui bíró elengedett egy csúnya szabálytalanságot, Luiz Gustavo úgy szerzett labdát, hogy közben földre teperte a francia játékost. Fred kapta tőle a bal szélen, beadta, Oscar pedig belőtte 11 méterről.

A brazilok bírói segítség nélkül is remekül futballoztak. A gól után nem sokkal Hulk tette zseniális mozdulattal középre a labdát, de Oscar most mellépörgette.

Brazil vs France 3-0 I Brazil 3-0 France I All Goals & Highlights I Friendly Match 09/06/2013 [HQ]

Az utolsó negyedórára nagyon leült a meccs, pedig a brazil válogatott még két gólt lőtt ebben az időszakban. Előbb egy tragikus francia labdavesztés után Neymar passzolt Hernanesnek, akinek szerencsés lövése a kapufáról pattant be, majd a 92. percben tizenegyesből Lucas állította be a 3-0-s végeredményt.

Nagyszerű futballisták vannak a brazil válogatottban, jobban is játszottak, mint a franciák, de ez a meccs sem az volt, ami meggyőzné az embert, hogy a 2014-es világbajnokot látta volna játszani sárga mezben.

Neymar nem játszott rosszul, de ennél majd biztosan több kell a Barcelonában.

Brazília-Franciaország 3-0 (1-0)

Porto Allegre, gólszerző: Oscar (54.), Hernanes (84.), Lucas (92.)

Rovatok