Index Vakbarát Hírportál

Dánia-Örményország 0-4 vb-selejtezőn

2013. június 12., szerda 10:16

Az örmény futballválogatott elmúlt két vb-selejtezőjén hatalmas meglepetést okozott, előbb negatívat, majd pozitívat. Múlt pénteken hazai pályán nem bírt Máltával, ami 20 év után nyert újra, másodszor vb-selejtezőn: 0-1.

Kedden este viszont alaposan összekapták magukat az örmények, Koppenhágában lényegében lefutballozták a pályáról a dánokat, akik az elmúlt 25 év legnagyobb verését kapták tétmeccsen: legutóbb 1986-ban kaptak ki négy góllal, akkor a spanyolok verték őket 5-1-re a világbajnokságon. Most 4-0 lett az örményeknek.

A hazai csapat az eddigi selejtezőkön sem volt túl nagy formában, két hazai meccsén mindössze két döntetlen futotta az erejéből.

Jura Movsziszjan góljával már az első percben vezettek a vendégek, majd Özbiliz növelte kettőre az előnyüket a 19. percben. A második játékrészben Movsziszjan duplázott, a 4-0-ás végeredményt pedig Henrik Mkitarjan - a Liverpool figyeli - állította be.

Denmark vs Armenia 0-4! All Goals HD (Дания - Армения)

A győzelemmel Örményország meg is előzte a csoportban Dániát, mindkét válogatott 6 ponttal áll jelenleg, négy ponttal lemaradva a pótselejtezőt érő helyen található Bulgáriától.

A finnek pénteken fogadták, kedden pedig meglátogatták a fehéroroszokat, a két meccsből pedig a skandinávok jöttek ki jobban, otthon 1-0-ra nyertek Shitov öngóljával, idegenben pedig 1-1-es döntetlent értek el.

Os gols de Bielorussia 1 x 1 Finlândia Eliminatórias da Copa do Mundo 11/06/2013

A finnek már a 24. percben vezetéshez jutottak Teemo Pukki találatával, a Fehérorosz válogatott viszont nem adta fel, Dmitrij Verkovcov fejesével a 85. percben mentett pontot. A finneknek mindenképpen kellett volna a győzelem a csoport utolsó helyezettje ellen, a döntetlen miatt már négy ponttal maradnak el a második Franciaországtól.

Rovatok