Index Vakbarát Hírportál

A 20 éves Real-tehetség kezdte a gólokat

2013. június 13., csütörtök 13:24

Az Izraelben zajló U21-es Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulója előtt Spanyolország és Hollandia is két győzelemmel állt, a tét a csoport első helye volt.

A hollandok meggyőző játékkal nyerték első két meccsüket, Németország ellen 3-2-re, Oroszország ellen pedig 5-1-re, míg a címvédő spanyolok mindkét mérkőzésükön csak a hajrában tudták kicsikarni a győzelmet, mindkétszer a csereként beálló Álvaro Morata volt eredményes az utolsó tíz percben.

Spain U21 Vs Netherlands U21 3-0

Hollandia ellen azonban már kezdőként lépett pályára a Real Madrid 20 éves tehetsége, a 26. percben pedig már meg is szerezte a vezetést csapatának, a gólpassz attól a Pablo Sarabiától érkezett, akivel még a Real utánpótláscsapatában játszottak.

A második gól előtt Iscót indította Iker Muniain nagyszerű ütemben, aki könnyedén emelte át a labdát Marco Bizot feje fölött. A holland kapusnak a harmadiknál sem volt esélye, a 90. percben ismét Sarabiától érkezett a gólpassz, a  beadásra Álvaro Vázquez érkezett középen teljesen üresen, beállítva a 3-0-ás végeredményt.

A csoport másik mérkőzésén Németország egygólos hátrányból fordítva 2-1-re győzött Oroszország ellen, így a németek zártak a csoport harmadik helyén.

A június 15-i elődöntőkben Spanyolország-Norvégia és Olaszország-Hollandia következik, a döntőt 18-án rendezik.

Rovatok