Index Vakbarát Hírportál

Szinte ugyanolyanok, de melyik a szebb?

2013. június 17., hétfő 11:25

A Konföderációs Kupa második napján az olasz Andrea Pirlo és az uruguayi Luis Suarez is gyönyörű szabadrúgást vágott, ráadásul szinte ugyanonnan, ugyanúgy tekerték be a labdát.

A Mexikó elleni csoportmérkőzésen 100. válogatottságát ünnepelte az olasz Andrea Pirlo, a  27. percben az ellenfél kapujától 25 méterre végezhetett el szabadrúgást. A Juventus harmincnégy éves játékosa a kapu jobb oldalába tekert a sorfal fölött, a mexikói kapus már hiába vetődött.

Andrea Pirlo Amazing Free Kick Goal vs Mexico 16/06/2013

A mexikóak hét perccel később tizenegyesből egyenlítettek, Mario Balotelli a 78. percben döntötte el a mérkőzést, 2-1-re nyertek az olaszok.

A másik vasárnapi találkozón a világbajnok Spanyolország a legutóbbi vb-n negyedik Uruguay ellen meccselt. A spanyolok Pedro és Soldado góljvaial már fél óra után kettővel vezettek, ez így maradt egészen a hajráig, amikor az uruguayiak kaptak szabadrúgást jó helyről.

A Liverpool-csatár Suarez néhány méterről közelebbről lőtt kapura, mint Pirlo, de ugyanoda csavart, a Real Madridban a tavasszal mellőzött Iker Casillas nem érte el a labdát.

Luis Suarez szabadrúgásgólja Spanyolországnak

Melyik a szebb?

  • 639
    Pirlóé
  • 580
    Suarezé

A csapatok megnyomták a mérkőzés hajráját, az eredmény viszont már nem változott a lefújásig. A csoport másik mérkőzését hétfőn este fogják játszani, Nigéria és Tahiti találkozik.

Az olaszok csoportjának másik meccsét már szombat este megrendezték, a házigazda brazilok könnyedén verték a Japánokat 3-0-ra.

Rovatok