Index Vakbarát Hírportál

Oxis gólpassz Balotelli-módra

2013. június 22., szombat 23:20

A Konföderációs Kupa A csoportjában az első helyért Brazília 4-2-re legyőzte Olaszországot. A mérkőzésről a közvetítésünket itt olvashatja. A meccs első percében a braziloknak már két helyzetük is volt, Hulké volt a nagyobb, bal oldalon tört be a büntetőterületre, de lövését Buffon hárította.

Brazília-Olaszország 4-2

A meccs első fél órájában az olaszok csak kergették a labdát, a brazilok felkészültek az olaszok kemény védekezésére is, így többször durva összecsapásokat láthattunk. Nem véletlen, hogy az olaszoktól fél óra alatt ketten is cserére kényszerültek sérülés miatt (Montolivo, majd Abate), majd a brazil védelemből vált ki szintén sérülés miatt David Luiz. Aztán az első félidő ráadásában a brazilok megszerezték a vezetést. Egy beívelt szabadrúgás után Fred fejelt kapura, Buffon nagyot védve oldalra tolta a labdát, ahonnan a Luiz helyére beállt Dante gurított a hálóba. Dante lesen volt Fred fejesénél.

A második félidő elején az olaszok feltámadtak, és az 52. percben egy Buffon-kirúgás után Balotelli oxival adott gólpasszt Giaccherininek, aki 10 méterről lőtt a hosszúba. Pár perc múlva viszont ismét a brazilok szereztek vezetést, Neymart buktatták 17 méterre a kaputól, az új Barca-igazolás Buffont meglepve a hosszúba lőtt.

Aztán egy Marcelo-indítást Fred vett át combbal, és Chiellini hiába szorongatta, Buffon mellett a rövid felsőbe bombázott. 3-1 után az olaszok furcsa góllal szépítettek. Szöglet után Balotellit lerántották, a bíró a sípjába is fújt, és a 11-es pontra mutatott, de Chiellini közben a hosszúba lőtt, amit a játékvezető megadott. A brazil-kapus Julio Cesar is reklamált, de hiába.

Az olaszok próbálkoztak, egy kapufáig jutottak, de ismét a brazilok szereztek gólt, ismét lesgólt, Marcelo lőtte rá 15 méterről, Buffon kiütötte, Fred, aki fél lábas lesen volt közelről a hálóba lőtt. Győzelmével a brazilok nyerték csoportjukat és jutottak a Konföderációs Kupa elődöntőjébe. Ellenfelük a B csoport másodikja lesz. Az olaszok a B-elsővel, a spanyolokkal találkoznak.

Az A csoport másik meccsén Japán Mexikóval játszott. Hernandez két góljával a mexikóiak már 2-0-ra vezettek, Okazaki szépített a 86. percben. Hernandez a 92. percben megszerezhette volna a mesterhármasát, de 11-est hibázott. A csoport 3. helyén Mexikó végzett, Japán a 4.

Rovatok