Index Vakbarát Hírportál

Varga József a Middlesbrough-ba igazolt

2013. június 24., hétfő 19:18

Egy évig kölcsönben az angol másodosztályban szereplő Middlesbrough együttesében folytatja pályafutását Varga József, a Debrecen válogatott labdarúgója.

A debreceni klub honlapjának hétfői híre szerint ha a Middlesbrough egy év után elégedett lesz a középpályás teljesítményével, végleg megvásárolja a játékjogát. Az angol egyesületnek május végégig kell jeleznie erre irányuló szándékát.

Ha a tavasszal kölcsönben a német élvonalból kiesett Fürthnél szereplő futballista végleg a Middlesbrough csapatához kerül, a DVSC a kölcsönadási díjjal és a végleges kivásárlás összegével 950 ezer euróhoz juthat.

A Middlesbrough-t 1876-ban alapították, eddigi legjobb eredménye a 2004-es Ligakupa-siker, valamint 1997-ben az FA Kupa döntőbe jutás. 2006-ban az UEFA-kupába döntőjébe jutott, de ott kikapott a Sevillától. 2009-ben esett ki az élvonalból, a legutóbbi idényben a 16. helyen végzett a bajnokságban.  

„Vasárnap este érkeztem Angliába, hétfő délelőtt estem túl az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálaton – nyilatkozta Varga József az F-Group Menedzser Iroda honlapján. – Ismertem már a helyet, néhány hete jártam kint, akkor az edzővel is hosszan beszélgettünk. Azon túl, hogy a Middlesbrough híres és nagy klub, az is hízelgő, hogy Tony Mowbray kérésére szerződtet az egyesület. A szakvezető több országban körülnézett, erre a posztra keresett játékost, és elárulta: elsősorban engem akart. Az is vonzó, hogy a csapat kimondottan a feljutást vette célba. Remélem, Angliában a szerencse is mellém szegődik, mert az azért hiányzott a rövid németországi légióskodás idején. De nem nézek hátra, az motivál, hogy abban az országban futballozhatok, ahova minden labdarúgó vágyik. Egy évem van, hogy megmutassam, megállom a helyem a Championshipben, mert természetesen szeretném kiharcolni, hogy hosszútávon számoljon velem a Middlesbrough. Kedden csatlakozom az együtteshez, két tréning lesz. Egyelőre az edzőközpontban készülünk, július 8-án utazunk Portugáliába.”

Rovatok