Index Vakbarát Hírportál

Megvan Neymar, eladhatjuk Messit

2013. június 25., kedd 13:53

Johan Cryuff játékosként öt szezont játszott a Barcelonában, a katalánok sikeredezője, első BL-győztes trénere, és ahogy mindig, most is úgy érzi, tudja, mi lenne a legjobb kedvenc klubjának: eladni Messit.

A holland szerint ez azért lenne indokolt, mert a nyáron már megszerezték a brazil Neymart. „Neymar érkezésével a helyükben mérlegelném Messi eladását. Valaki egyetért majd velem, mások meg nem. Túl sok mindent tesznek kockára, nagyon nehéz egy ilyen minőségű keretet kezelni" - magyarázta a Marcának.

Ha rajta múlt volna, akkor a Konföderációs Kupán bombaformában játszó Neymart nem vette volna meg a Barca, szerinte a klub túl nagy kockázatot vállalt az üzlettel, benne van az is, hogy rossz döntést hoztak.

„Ott vannak például a szabadrúgások. Neymar nagyon jól rúgja őket, de Messi már korábban megmutatta, mennyire jól megy neki. Ki fogja ezentúl elvégezni őket? - folytatta az okfejtést. - Neymar nagyon tehetséges játékos, ám várjuk ki, hogyan jön majd ki a csapattársaival, mert ez is problémát jelenthet". Szerinte abból is baj lehet, hogy a két szupersztárt a világ két legnagyobb sportszergyártója támogatja.

Június elején Marti Perarnau, Pep Guardiola életrajzi könyvének írója nyilatkozta azt, hogy a Barcelona saját magát teheti tönkre azzal, ha saját nevelések beépítése helyett világsztárokat kezd el igazolni.

A 21 éves Neymar a Konföderációs Kupa után otthon, Brazíliában készül majd két hetet, a Barcelona külön edzéstervet állított neki össze. Július végén csatlakozik majd új klubjához.

Cruyff 1988 és 1996 között volt a Barcelona edzője. Tizenegy címet nyert, többek között BEK- és KEK-győztesek, valamint bajnokok voltak a katalánok az irányítása alatt.

Rovatok