Index Vakbarát Hírportál

Élő adásban tudta meg, hogy menesztették

2013. június 25., kedd 10:49 | aznap frissítve

Gus Poyet, a Brighton and Hove Albion vezetőedzője vasárnap, a BBC Match of the Day (A Nap Mérkőzése) műsorában volt szakértő, épp a Spanyolország-Nigéria-mérkőzést segített elemezni, amikor élő adásban értesült arról, hogy klubja kirúgta.

A meccs félidejében Mark Chapman, a műsorvezető kérdezte Poyetet a csapat közleményéről, aki állítása szerint akkor hallott először a kirúgásról. „Perelek, mert így tartom helyesnek. Nem értem ezt az egészet, beszélni fogok az ügyvédeimmel, akik most olvassák a csapat közleményét. Amíg nem néztük át azt tüzetesen, nincs mit mondanom” - nyilatkozta Poyet még a stúdióban.

The moment when Gus Poyet found out he was sacked live

A Chelsea és a Tottenham korábbi középpályását azután függesztette fel a Brighton, hogy Poyet nem kötelezte el magát a csapat mellett a Crystal Palace elleni Championship-osztályozón elszenvedett vereség után, majd nem jelent meg az első fegyelmi meghallgatáson. Az egyesület ezután menesztette, mert szerintük megszegte a szerződését, ami 2016-ig szólt, és 2,5 millió fontot keresett volna ezidő alatt. Poyet ezt az összeget szeretné megkapni.

A Brighton hétfőn közleményben cáfolta, hogy nem értesítették személyesen Poyetet a kirúgásról. Az angol másodosztályú csapat azzal az Oscar Garciával pótolná az uruguayi trénert, akit Paulo Sousa váltott a Maccabi Tel-Aviv kispadján. A volt Barca-középpályás Garcia bajnokságot nyert az izraeliekkel az elmúlt szezonban.

Rovatok