Index Vakbarát Hírportál

Eldőlt: Szalai 2,4 milliárdért a Schalkéé

2013. június 27., csütörtök 11:22

A legnagyobb példányszámú német bulvárlap, a Bild már úgy jelent meg, hogy a magyar válogatott centere, Szalai Ádám biztosan csatlakozik a felkészülését csütörtökön kezdő Schalkéhoz.

A Schalke 11 órakor hivatalosan is bejelentette, négy évre megszerezte az előző szezonban 13 gólos Szalait. A vételár: 8 millió euró, vagyis 2,4 milliárd forint. Szalai keresete pedig 2 millió euró lesz. (Az összegeket egyelőre nem erősítették meg hivatalosan.)

Szalai a Facebookon jelentette be az aláírást, a 28-as Schalke-mezzel pedig pózolt: „Ebben a pillanatban írtam alá a szerződésemet a Schalke csapatával, nagyon várom az új kihívásokat! Köszönöm nektek, hogy eddigi pályafutásom alatt mindvégig mellettem voltatok! Köszönet a Mainznak, ahol profi labdarúgó lettem, ahol fejlődhettem, ahol nagyon szép élményekben lehetett részem" - írta.

A támadónak 2015-ig volt élő szerződése a Mainzcal, ezért kellett kivásárolni őt a Bajnokok Ligája selejtezőjében érdekelt Schalkénak.

A Schalke igazgatója, Horst Heldt már a hét elején tudatta, versenyhelyzetet szeretne teremteni a csapaton belül, amivel ösztönözni szeretné a vb-ezüstérmes holland Klaas Jan Huntelaart, aki mindössze tíz gólig jutott a legutóbbi szezonban.

A 25 éves Szalainak a kispadért is keményen meg kell küzdenie, mert a román Marica, a finn Pukki valamint a nigériai Obasi is a centerposztra pályázik.

Magyar csatárért rég fizettek ennyit, hiszen Gera Zoltán 1,5 millió fontért szegődött el a West Bromwich Albionhoz a Ferencvárosból. A szélső, Dzsudzsák Balázs 14 millió eurós árával azonban egyelőre nem vetekedhet. (Az Anzsiból a Dinamóba állítólag 19 millióért szerződött.)

Szalai lehet az egyetlen magyar, akinek komoly esélye van, hogy a Bajnokok Ligájában játsszon.

Rovatok