Index Vakbarát Hírportál

Elzavarták Messi rokonságát a kispadról

2013. július 4., csütörtök 11:43

Noha 45 ezer jegyet már eladtak az amerikai függetlenség napjára kiírt Los Angeles-i gálameccsre, a négyszeres aranylabdás rossz szervezésre hivatkozva lemondta részvételt.

Hetek óta hatalmas reklámkampány közepette hirdetik az amerikai kontinensen a Messi barátai–Világválogatott-mérkőzéssorozatot, ami csütörtökön a Los Angeles Memorial Coliseumban folytatódott volna. Volna, mert a négyszeres aranylabdás Lionel Messi az utolsó pillanatban lemondta az eseményt. Messit szerződés kötelezi a megjelenésre.

Az egyik főszponzor, az El Padrino Spirits ügyvezetője szerint Messiben nincs meg a kellő tisztelet a szurkolók és a dél-kaliforniai piac iránt. A cég pr-igazgatója szerint az igazi vesztesek a szurkolók és Los Angeles városa, hiszen az argentín nem sűrűn jár arrafele.

Nem véletlenül adtak el 45 ezer jegyet, hiszen a két csapatban olyan világsztárok játszottak volna, mint Gerard Pique, Cesc Fabregas, Robinho, Lewandowski vagy Kevin-Prince Boateng.

A Los Angeles Times cikke szerint a szervezés eddig sem állt biztos lábakon, mert Dél-Kaliforniában a napokban több válogatott és klubcsapat turnézott, valamint az MLS címvédője, az LA Galaxy is pályára lép a függetlenség napjára időzített fordulóban.

Hogy mi Messi baja, azt a saját a Facebook-falán írta le. A szervezőket hibáztatja: „Csalódott vagyok a Los Angeles-i jótékonysági mérkőzés kezelése miatt, tényleg ott akartam lenni, és élvezni a meccset, ahogyan korábban Peruban és Kolumbiában. Az eseményt a szurkolóknak találták ki, ezért tölt el bosszússággal a szervezés. Nagy ölelés azoknak, akik készen álltak támogatni az ügyet a Los Angeles Memorial Colisseumban, és köszönet minden segítségért".

A háttérben a keddi perui mérkőzés van, mivel Capello elküldte Messi testvéreit, Neymar édesapját, valamint Yepes gyerekeit a kispadról. Őket a biztonsági őrök kísérték a nézőtérre, a La Gazzetta dello Sport szerint Messi emiatt mondta le a találkozót.

A huszonhat éves játékos alkalmi csapata Szenegál, Kolumbia és Peru után amerikában zárta volna a túrát, de egyelőre a július 6-i, chicagói meccs sem biztos.

Messinek a túra után kilenc nappal pedig már jelentkeznie kell a Barcelonánál edzésre.

Rovatok