Index Vakbarát Hírportál

Horror egy brazil bajnokin

2013. július 6., szombat 13:22

Egy Maranhao állambeli amatőr mérkőzésen egy játékost és egy bírót is meggyilkoltak a napokban, állítólag egy piros lap miatt történt minden.

A kiállított harmincéves játékos, Josenir dos Santos Abreu rátámadt Octavio Jordan Silva bíróra, aki úgy védte meg magát, hogy mellkason szúrta a futballistát egy késsel, amit a mérkőzés alatt végig magánál tartott. Dos Santos Abreut rögtön kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni.

A feldühödött szurkolók a pályára rohantak, elkapták a bírót, brutálisan halálra verték és kövezték, holttestét pedig feldarabolták, lefejezték.

A rendőrök a brutális gyilkosság után egy 27 éves férfit tartóztattak le, ő elismerte, hogy rátámadt a bíróra, de tagadta, hogy a gyilkosságban részt vett. Egy néző mobiltelefonjával felvette a történteket, a felvétel alapján a rendőrség további két gyanúsítottat keres.

Az ügyben eljáró Valter Costa a sajtónak elmondta, egy bűntényre nem lehet bűntény a válasz, az állam törvényei nem tolerálják az ilyen brutális megnyilvánulásokat.

Rovatok