Index Vakbarát Hírportál

Nem egyezik vallásával a mezszponzor, nem viseli a mezt a Newcastle gólkirálya

2013. július 18., csütörtök 10:33

Az iszlám vallású Papiss Cissé nem hajlandó a Newcastle új szerelésében edzeni a rajta lévő felirat miatt, ezért a portugáliai edzőtáborba sem utazott el. A tiltakozása mögött az áll, hogy az iszlám tiltja a kamatszedést, az észak-angliai város csapatának új mezszponzora azonban egy hitelintézet, melynél a teljes hiteldíjmutató (THM) 4000% fölött van.

A 28 éves szenegáli csatár hivatalosan is jelezte a klub vezetőinek, hogy vallása miatt nem húzza fel a szerelést, megoldás egyelőre nem született.

A Newcastle és a támogató Wonga tavaly októberben kötött 24 millió fontos szponzori szerződést. A csapat július 24-én tér vissza az edzőtáborból Newcastle-be, utána elképzelhető, hogy új csapatot keresnek Cissének. Vagy egyszerűen adnak neki egy logó nélküli mezt.

Cissé 2012 januárjában került a Freiburgtól Newcastle-be, a németeknél 24 találattal házigólkirály volt, a Bundesligában második. Az NU-ban első félévében 14 meccsen 13 gólt lőtt, az előző szezonban 13-at.

Nem ez az első tiltakozás idén Angliában egy hitelintézet szponzorszereplése ellen. Június elején a Boltonnak kellett kihátrálnia a tervezett szerződésből, miután szurkolók és politikusok is támadták döntésüket, hogy a QuickQuid nevű céget választják. A QuickQuid rövid lejáratú kölcsönöket ad, főként a következő fizetés napjáig.

Rovatok