Index Vakbarát Hírportál

Mourinho majd újra rúgat gólokat Toresszel

2013. július 20., szombat 15:03

José Mourinho nyilvánvalóvá tette, senki sem érinthetetlen a Chelsea-nél, még az olyan klublegendáknak is, mint John Terry nap mint nap bizonyítaniuk kell, hogy helyük van a csapatban. David Luiz sem úszta meg kritika nélkül, de Mourinho azt is tudja, Fernando Torres hogyan találhat magára.

„Terry nincs biztonságban, és ezt ő is tudja. Amiben biztos lehet, hogy a kapcsolatunk és a barátságunk van biztonságban. Szakmailag azonban senki sincs biztonságan. Mindenkivel őszinte vagyok, és azt hiszem, ezt értékelik. Beszéltünk már erről, és tökéletesen megértette, ahogy mi portugálok mondjuk, a barátok barátok maradnak, de az üzlet az más. És valahol ez is egy üzlet."

„Nem tehetem védetté, nem favorizálhatom valaki mással szemben, de ő is tudja, milyen a természetem. Az egyik dolog, amit megtanítottam nekik, a futballban napról napra, hétről hétre bizonyítani kell magadnak. Tudom, hogy nagyszerű játékos, de ahogy mindenki másnak, neki is bizonyítania kell. Érzem a motivációját, élvezi a játékot és az edzéseket. Dolgoznia kell, és nem szabad lesérülnie, ezek a kulcsfontosságú tényezők Johnnál" – mondta Mourinho.

A Chelsea-edző beszélt David Luizról is. „Sokkal hatékonyabban és magabiztosabban is védekezhetne, meg akkor is, ha hihetetlen képességei vannak."

Mourinho még reménykedik abban, hogy meg tudja szerezni Wayne Rooneyt, de azt gondolja, hogy Fernando Torres is végre magára találhat.

„Nincs különösebb tervem Torresszel. Tudom, milyen a legjobb formája, és az a legjobb a csapatnak, ha úgy játszatjuk, hogy ezt ki tudja hozni magából. Olyan csatár, aki akkor tud kényelmesen játszani, ha még van terület a védők mögött. Sokkal nehezebb neki, ha kompakt a védelem, és nagyon összezár. Ő területre fut be, és nem az, akinek ragad a lábához a labda. Ha a Chelsea ezzel a filozófiával játszik, újra megtalálhatja önmagát."

Rovatok