Index Vakbarát Hírportál

A WBA 3-0-ra verte a Puskás Akadémiát

2013. július 22., hétfő 19:54

Nagy érdeklődés kísérte Gera Zoltán angol klubja, a West Bromwich soproni felkészülési meccsét, amelyen az NB I. újonca, a Puskás Akadémia volt az ellenfél. Ötezer néző előtt játszották a meccset, amelyen a Premier League-s klub könnyedén nyert 3-0-ra. Gera nélkül, a magyar válogatott középpályása, egyelőre szerződés nélkül, a lelátóról figyelte társait.

Az első félidőben, 25 perc alatt gyakorlatilag eldöntötte a meccset a West Bromwich. Kétszer is az új igazolás, a francia Nicolas Anelka villant. A 8. percben Rosenberg lövése még leperdült az egyik védőről, Anelka ott termett és négy méterről a fekvő kapus mellett a kapu közepébe lőtt. 17 perccel később megint Rosenberg volt az előkészítő, Anelkával passzolták ki a PAFC védelmét, a francia az ötösről fejelte a második WBA-gólt.

A sorozatos cserék után a Puskás Akadémia előtt is akadt lehetőség, a 67. percben Bálint a kapufát találta el. Szépíteni nem sikerült, a WBA pedig a 79. percben, Dorrans büntetőjével állította be a 3-0-s végeredményt.

Puskás Akadémia-West Bromwich Albion 0-3 (0-2)
Sopron, 5000 néző, v.: Farkas Á. Gólszerző: Anelka (9., 26.), Dorrans (80., 11-esből). Sárga lap: Tóth B. (23.)

Rovatok