Index Vakbarát Hírportál

A Győr? Mintha San Marinó-i csapat lenne

2013. július 24., szerda 11:41

Paulo Sousa és az első Maccabi-gólt szerző Tal Ben Haim udvariasan nyilatkozott a Győri ETO elleni Bajnokok Ligája-párharc után, az izraeli lapok azonban nem voltak ennyire kedvesek a magyar csapattal, egyedül Kamenárral nem volt bajuk, írja az nso.hu.

„Irányítottuk a találkozót, a legfontosabb az volt, hogy végig fenntartottuk a fölényünket. Bár előnyről indultunk ezen a meccsen, mégis sok helyzetet dolgoztunk ki. Először irányíthattam csapatomat a Bloomfield Stadionban, köszönöm a szurkolóknak a fogadtatást” - fogalmazott Paulo Sousa a mérkőzés után.

Az első gólt szerző Tal Ben Haim kihangúlyozta gólja jelentőségét, azzal eldöntötték a párharcot. A következő ellenfélről így nyilatkozott: „A Basel nagyon kemény, láttuk, mit vittek véghez a legutóbbi idényben Európában. De ahogy mi el akartuk kerülni őket, ők sem akartak velünk találkozni.”

A helyi lapokban jóval keményebb vélemények jelentek meg az ETO teljesítményéről. „A Maccabi mindkét meccset végig irányította, és a visszavágó elején olyan volt, mintha egy máltai vagy San Marinó-i csapat ellen játszana” - írta a Yedioth Aharonoth, de a sport5.co.il is értetlenül állt a magyar csapat gyengélekése előtt: „Nyilvánvalóan nagyon gyenge a magyar bajnokság, másképpen nem lehet megmagyarázni a Győr zavarbaejtő teljesítményét. Kamenáron kívül – aki megmentette őket a szégyentől – nem tudunk kiemelni egyetlen játékost sem.”

Ugyancsak a magyar bajnokság szintjét emlegette a one.co.il tudósítása, amely szintén csak a kapus Kamenárt tudta kiemelni a Győrből.

Pintér sem volt elégedett

"Amikor egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen valaki pályára lép, akkor nemcsak önmagát, hanem a klubját és Magyarországot is képviseli. Most néhányan ezt nem az elvárható módon tették meg" - nyilatkozta az nb1.hu-nak az edző, aki eltiltása miatt mindkét összecsapást a lelátóról nézte végig. Akkor lehetett volna esélyük, ha mindenki a lehető legjobb teljesítményét nyújtja, de ez a Maccabi ellen nem történt meg. "Egyes játékosoknak el kell gondolkodniuk, mert senkinek sincsen bérelt helye a csapatban. Az, hogy kikre gondolok, a személyes beszélgetéseken derül ki az érintettek számára". Sokat tanultak a két mérkőzésből, tudják, merre kell haladniuk, hogy eredményesek legyenek.

Rovatok