Index Vakbarát Hírportál

Liechtenstein lenyomta a 4 kupacsapatot

2013. július 26., péntek 09:18

Most már kijelenthető, a négy magyar nemzetközi kupában induló klub - Győr, Videoton, Debrecen, Honvéd - kárt okozott a magyar labdarúgásnak.

A hazai szövetség elnöke, Csányi Sándor még a kupadöntő szünetében beszélt a károkozásról, mert szerinte az első fordulóban kiesők kárt okoznak a sportágnak.

Az lélektani szempontból fontos és lesújtó, hogy mire a bajnokság elindul péntek este, nem maradt egy sem állva, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) együtthatója viszont megfellebbezhetetlen adat.

Magyarország 0,875-tel fejezte be idén. A teljes lista itt megtekinthető, érdemes böngészni.

Az elmúlt négy évben rendre két pont felett zártunk, de az idei adat azt igazolja, nem fenntartható a fejlődés.

Ilyen nagyhatalmak vannak előttünk: Luxemburg, Izland, Moldávia, Albánia, Montenegró, Litvánia, Észtország, Grúzia, Liechtenstein. Az utóbbi kettőt leszámítva még valamennyinek van versenyben lévő csapata, tehát akár még javíthat is a koefficiensen. Liechtenstein egy teljes pontja nem kis bravúr, mert egy csapat (FC Vaduz) képviseli az országot.

Jó hír: Máltával, Feröerrel nagy küzdelemben sikerült holtversenyre menteni a versenyfutást, bár ott amatőr a sportág, és általában nincsenek légiósok.

A finneket, íreket, macedónokat viszont magunk mögött hagytuk.

Elkerülhető, balszerencsés gólokat kaptunk

Csalódottan értékelt Kondás Elemér, a Debrecen, valamint Marco Rossi, a Budapest Honvéd vezetőedzője.Kondás elmondta, hogy a norvég Strömsgodset ellen az első mérkőzésen elért 2-2 jó eredménynek számított, és a nyíregyházi visszavágót is jól kezdték, de a pontrúgásokból bekapott gólok után nem tudtak felpörögni. "Elkerülhető, balszerencsés gólokat kaptunk, amelyek után még próbálkoztunk, de igazából nem jött össze semmi".
A Budapest Honvédot irányító Rossi szerint az egyéni hibák döntötték el a párharcot a szerb Vojvodina ellen. "A visszavágó előtt külön felhívtam a játékosok figyelmét, hogy a Vojvodina úgy érkezik ide, hogy várni fog a hibáinkra, és ezt mindenféleképpen el kell kerülni. Ehhez képest rögtön az első félidőben sikerült két olyan gólt kapni, amely ki nem kényszerített hibából következett, és ezzel megpecsételtük a saját sorsunkat" - idézte a klub honlapja az olasz szakembert, aki szerint az is döntő tényező volt, hogy a nyári átigazolási szezonban nem sikerült pótolni a távozó Lanzafamét és Martinezt.

Rovatok