Index Vakbarát Hírportál

Egy ember térdre kényszerítette a DVTK-t

2013. augusztus 3., szombat 13:23 | aznap frissítve

Az NB I. múlt heti, első fordulójában, Győrben, a DVTK 1-1-es döntetlent ért el. A meccs után, csakúgy mint évek óta mindig, a diósgyőri játékosok kimentek a közönséghez pacsizni. Mint a DVTK közleménye fogalmaz, „elsősorban a gyerekek sokszor amiatt a negyedóra miatt járnak meccsre, amikor együtt lehet ünnepelni a játékosokkal, kezet lehetett rázni velük, megsimogatni a mezüket".

Valami történt

„A mérkőzést követően a szurkolók hívták ünnepelni a játékosokat a kerítéshez, akik örömmel mentek, mint mindig. Azonban a lelátón egy - hangsúlyozzuk, nem mindenki, de még csak nem is egy kisebbség, hanem egyetlen egy - magáról megfeledkezett ember olyat engedett meg magának, ami nagyon messze áll az emberi normáktól. Természetesen a DVTK játékosai, a szakmai stáb tagjai és minden dolgozója elfogadja a kritikát, de csak kulturált körülmények közt."

"Korábban is előfordult, hogy atrocitás érte a kerítéshez kimenő játékosokat, de a győri az utolsó csepp volt a pohárban. Hiába egymillió kézszorítás, biztató vállveregetés, dicséret, ha közben ilyen esetek fordulnak elő. A győri mérkőzés után összeült a klubvezetés, a szakmai stáb és a játékosbizottság, és közösen azt a döntést hozták, hogy határozatlan ideig más módon köszönik meg a szurkolóknak a buzdítást."

Az már biztos, hogy az MTK elleni meccs után a diósgyőriek nem mennek ki pacsizni.

Most már azt is tudjuk, hogy pontosan mi történt: valaki Győrben leköpte Takács Pétert.

Rovatok