Index Vakbarát Hírportál

Három újonc a magyar, klub nélküli csatár a román keretben

2013. augusztus 12., hétfő 15:44

Hat helyen változtatott a Kuvait elleni csapathoz képest Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a szerdai, csehek elleni felkészülési meccsre. A keretbe egy teljesen újonc játékos is bekerült, Fiola Attila, a Paks védője korábban még a keretben sem szerepelt, de ugyancsak debütálásra vár a Győr csatára, Varga Roland és az Olimpiakosz kapusa, Megyeri Balázs.

Rudolf Gergely továbbra sincs a csapatban, mert „formáját tekintve még nem tart ott", ahol Egervári Sándor szeretné, Koman Vladimirra ugyanakkor számít, annak ellenére, hogy május óta nem szerepelt az FK Krasznodarban, a sampdoriás Laczkó Zsolt viszont hosszabb idő után visszatért a válogatottba. Pintér Ádám jelenleg klub nélkül készül, miután pénteken szerződést bontott vele a spanyol másodosztályba kiesett Zaragoza.

A kapusok maradtak, de a védelemben, a középpályán és a támadóknál is 2-2 játékost cserélt Egervári a Csehországi elleni találkozóra készülve, mely szerdán este 20.30-kor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban.

A románok elleni szeptemberi vb-selejtező előtt úgy néz ki, hogy a román keretbe 10-en kerültek be a tavalyi bajnokság első négy helyezettjéből, a legtöbb játékost, ötöt a bajnok Steaua adja. Constantin Nica, az Atalanta védője az egyetlen újonc náluk, a keret legeredményesebb játékosa, Ciprian Marica pedig jelenleg klubot keres a következő szezonra, de a bukaresti derbin hatalmas gólt vágó Iasmin Latovlevici is behívót kapott.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Bodgán Ádám (Bolton), Király Gábor (1860 München), Megyeri Balázs (Olimpiakosz)

Védők: Guzmics Richárd (Haladás), Juhász Roland (Videoton), Kádár Tamás (Diósgyőr), Korcsmár Zsolt (Greuter Fürth), Vanczák Vilmos (Sion), Mészáros Norbert (DVSC), Fiola Attila (Paksi FC), Laczkó Zsolt (Sampdoria)

Középpályások: Elek Ákos (Diósgyőr), Pintér Ádám (szabadon igazolható), Hajnal Tamás (Ingolstadt), Koman Vladimir (FK Krasznodar), Varga József (Middlesbrough)

Támadók: Böde Dániel (FTC), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Szalai Ádám (Schalke 04), Szabics Imre (Sturm Graz), Varga Roland (Győri ETO), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Kovács István (Videoton)

Rovatok