Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea simán behúzza a bajnokságot

2013. augusztus 13., kedd 22:51

Michael Owen, Anglia volt futballsztárja értékelt minden PL-csapatot, és megtippelte, ki nyeri a bajnokságot. Szerinte a Chelsea, természetesen Mourinho miatt.

Michael Owen az előző bajnokság éllovasai közül a Chelsea-t emelte ki, mint a bajnoki címre legesélyesebb csapatot. Ráadásul nem is az igazolásaik, hanem szinte kizárólag José Mourinho miatt, aki szerinte egyből újjávarázsolta a légkört a londoniaknál. Owen egy sporttal és sportfogadásokkal foglalkozó közösségi oldalon, a Sportlobsteren azt sem tartotta elhanyagolható ténynek, hogy a Special One még sosem kapott ki hazai meccsen az angol bajnokságban.

A legutóbbi bajnok Manchester Unitednél az átalakulásra helyezte a hangsúlyt, hiszen nem csak új vezetőedző, de új stáb is érkezett, bár a keret szinte ugyanaz maradt, mint az előző idényben. A kulcsember náluk Robin van Persie lesz, aki ha úgy játszik, mint tavaly, akkor bajnokesélyes idén is a United.

A Manchester Citynél a csapatépítésen múlik majd az eredmény. Közel 90 millió fontot adtak Fernandinho, Jesus Navas és Alvaro Negredo-hármasáért, de Manuel Pellegrininek össze kell őket kovácsolnia, és mindezt úgy, hogy még sosem dolgozott Angliában. Ennek megfelelően Owen nem vár tőlük túl sokat.

Mindenképpen kellene egy klassziscsatár az Arsenalba, bár már így is reális cél lehet számukra az első négy hely egyike, véli Owen. Olivier Giroud és Lukas Podolski együtt 22 gólt rúgott, ami néggyel több, mint amennyit van Persie szerzett első évében, de egy megbízható csatár nem ártana a fejlődéshez.

Bajnoki címet ugyan nem vár a Liverpooltól, de ha Luis Suarez marad a csapatban és érkezik még egy-két játékos, akkor harcban lehetnek a Bajnokok Ligája-szereplésért. Ha Suarez megy, akkor szerinte erre az idényre annyi Owen korábbi csapatának.

A Tottenham reális célja az egyik BL-t érő hely megszerzése lehet, de ehhez elengedhetetlen, hogy megtartsák Gareth Bale-t. Vele és az eddigi igazolásokkal jó csapat lehetnek, és betörhetnek az európai mezőnybe is.

Az előző bajnokság középmezőnyéből többektől hanyatlást vár Michael Owen. A West Bromwich Albion, a Norwich City és a Swansea City is erején felül teljesített tavaly, mindháromtól azt várja, hogy idén hátrébb végezzenek, bár a kiesés egyik csapatot sem fogja fenyegetni. Az Evertonnál a sérülések miatt lehet néhez dolga a David Moyest váltó Roberto Martineznek, emiatt értékes pontokat is veszthetnek.

Meglepetéscsapat lehet viszont a West Ham, amely Andy Carroll végleges szerződtetésével új erőre kaphat, és könnyedén az első 10-ben végezhet.

Ki nyeri a PL-t?

  • 1167
    Chelsea
  • 1016
    Manchester United
  • 241
    Arsenal
  • 184
    Liverpool
  • 172
    Manchester City
  • 74
    Tottenham
  • 30
    Valaki más

Az Aston Villa is megnyugodhat, miután hosszabbított velük Christian Benteke. Ő, illetve két új igazolás, Antonio Luna és Nicklas Helenius lesznek a legfontosabbak a szezonban, de a Villa odaérhet a mezőny első felébe, velük azonban véget is ér a dícséretek sora.

A Newcastle-nél egy rossz kezdés után hamar a most visszatért Joe Kinnear ellen fordulhatnak a szurkolók, és az sem ad okot a bizakodásra, hogy tavaly mindössze kétszer nyert idegenben a 'Castle. A Fulhamnek minden fontra nagy szüksége lesz, amit az új tulajdonos költ majd a keretre, hogy megerősödjenek, de ez még nem idén lesz, ha pedig annyira erőltetik Dimitar Berbatovot, mint tavaly, akkor bajban lehetnek.

Ennyire nincs rossz helyzetben a Southampton, de nekik is el kell kerülniük, hogy túlzottan Rickie Lambertre építsenek. Lambert volt a legeredményesebb angol tavaly, de egyedül nem viheti vállán a csapatot. Viszont legalább már a védelem erősödött Dejan Lovren érkezésével, és Mauricio Pochettino is otthonosabban mozog az angol pályák mellett.

A Stoke City és a Sunderland maradhat a mezőny hátsó felében, de különböző okokból. A Stoke épp most alakul ál, Tony Pulis hosszú irányítása után Mark Hughes lett az új edző, és lehet, hogy a csapat nehezen áll majd át az új mester filozófiájára. A Sunderlandnél ennél prózaibb okok állnak a háttérben, a keret egyszerűen gyenge egy jó teljesítményhez, és még az is elképzelhető Owen szerint, hogy a bennmaradásért is harcolniuk kell. Túl sok gólt kapnak idegenben, a támadójáték pedig szinte csak Steven Fletcher köré épül.

Az újoncok közül egyik csapatot sem látja biztos bennmaradónak, közülük talán a Cardiff Citynek van a legtöbb esélye, de első osztályú rutin kellene nekik is. A Crystal Palace és a Hull City is kiesőnek tűnik Owen számára, előbbi gyenge még az első osztályhoz, utóbbi pedig túl fiatal és tapasztalatlan, és a másodosztály hajrájában is komolyan botladoztak.

Az első fordulóban Liverpool-, Arsenal-, Chelsea- és Manchester City-győzelmeket vár, ugyanakkor a United és a Tottenham döntetlennel kezd majd idegenben a legutóbb a Stoke Cityben játszó csatár szerint.

Az angol bajnokság most szombaton indul.

Rovatok