Index Vakbarát Hírportál

A csehek elleni nem csak egy edzőmeccs

2013. augusztus 13., kedd 13:28

Egervári Sándor több szempont miatt is úgy gondolja, hogy a csehek elleni szerdai összecsapás több lesz egy egyszerű felkészülési mérkőzésnél.

„Ez nemcsak egy szimpla tesztmérkőzés számunkra, hanem egy komoly erőfelmérő, amelyen szeretnénk meghatározó játékot bemutatni még akkor is, ha legutóbb a tavaly júniusi, prágai találkozón ránk erőltették az akaratukat" - mondta sajtótájékoztatóján a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Ez a találkozó fontos állomás a válogatott őszi céljainak eléréséhez, mivel a csapat szeptember 6-án Bukarestben játszik sorsdöntő világbajnoki selejtezőt.

„Szeretnénk ősszel összesen hat tétmérkőzést játszani, ehhez már a csehek ellen is fegyelmezett, jó játékot kell mutatnunk" - folytatta utalva arra, hogy reményei szerint csapata eléri a pótselejtezőt jelentő második helyet a selejtezőcsoportjában.

A magyar válogatottnak a barátságos mérkőzéseken is nagyon fontos a győzelem, ugyanis az esetleges pótselejtező párosításánál számít a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján elfoglalt pozíció is. A várható kezdőcsapattal kapcsolatban konkrétumokat nem árult el, annyit mondott, hogy nagy meglepetés nem várható az elmúlt fél évben látotthoz képest.

Vanczák Vilmos, a Sion légiósa elmondta, a románok elleni vb-selejtező előtt a szerdai mérkőzés jó erőpróba lesz a csapatnak, igaz, a keretben mindenki különböző edzettségi állapotban van. „Sajnos, mi nem kezdtük túl jól a bajnokságot, öt meccs alatt mindössze két pontot szereztünk" - mondta Vanczák, aki tavaly Románia és Kuvait ellen is gólt szerzett a válogatottban.

A találkozó szerdán 20.30 órakor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban.

A válogatott várható kezdőcsapata

Bogdán Ádám - Vanczák Vilmos, Korcsmár Zsolt, Juhász Roland, Kádár Tamás - Varga József, Pintér Ádám - Koman Vladimir, Kovács István, Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám

Rovatok