Index Vakbarát Hírportál

Melyik magyar sporthőst varratná magára?

2013. augusztus 14., szerda 10:33

Abban lassan semmi meglepő nincs, hogy a sportolók egy részének a felsőtestén már csak négyzetcentiméterben lehet mérni a tetoválatlan felületet. David Beckham tetkóit fehérneműreklámokban is meg lehetett csodálni, az NBA-sztár LeBron James is televarratta a karjait, az NFL-es Colin Kaepernick tetoválásairól pedig műelemzést lehetne írni.

Ennél sokkal nagyobb szám az, amikor szurkolók varratják magukra ikonjaikat, a Google képkeresőjében több elképesztő példával is találkozhatunk, akad például olyan tetoválás, melyen Alex Ferguson és a MU-legenda Eric Cantona szerepel, Michael Jordanről és Denis Rodmanről igazi műalkotások születtek, úgyhogy éppen itt az ideje, hogy a magyarországi tetoválószalonokban is hódítson a mánia. Magyar testre magyar sportolót varrassanak az emberek! Az alábbiakban adunk néhány ötletet.

A pálya szélén utasításokat osztogató Egervári Sándort például simán el tudnánk képzelni egy egész hátat beborító alkotásként, ehhez persze előbb nem ártana kijutni a világbajnokságra. Brazíliában biztos keresnék a kamerák az Egervári-tetovált magyar drukkereket. Az elvetemültebbek egy korai Egervári-művet is magukra varrathatnak, bár a betűk stilizálásán lehetne finomítani, míg a kevésbé vállalkozókedvűek vállra is vállalhatják a mester arcképét.

A magyar futball másik aktív legendája az elnyűhetetlen Dombi Tibor, aki a Debrecenbe beállva meglepően jó gólpasszt adott, majd a következő fordulóban gólt is fejelt. Mivel Dombi mindig a gyorsaságáról volt híres, (bár a tizenegyeseket is remek érzékkel harcolta ki), ezért egy kisportolt vádlira illene igazán a száguldó debreceni, akár lángok is övezhetnék.

A Szepesi Nikolett-mánia az új könyv megjelenéséig lecsengőben van, ez nem jelenti azt, hogy addig ne lehetne felvarratni a korábbi úszónőt valahova. Női derékon mostantól nem a nonfiguratív motívumok hódítanának, hanem egy fekvő helyzetben ábrázolt Szepesi. A sportolóról korábban az egyik felnőttmagazin készített több ehhez hasonló látványos fotót is, ezek lehetnének az útmutatók.

Nemcsak a futballnak vannak hősei, hanem az autósportnak, de mi most nem a jelenleg aktív versenyzőket javasolnánk tetoválásnak, hanem a Forma–1-ben pontszerző Baumgartner Zsoltot. Bár témában szakértőnk szerint egy ilyen egyedi alkotást mindenképp olyan helyre érdemes rakni, ahol nem sokan látják.

Kit varratna magára?

  • 733
    Szepesi Niki derékra
  • 168
    Nagy Viktor alhasra
  • 146
    Egészhátas Egervárit
  • 132
    Dombit a vádlira
  • 110
    Tornyit nyakra
  • 103
    Baumgartnert

A tetoválások nem lehetnek elég extrémek, úgyhogy a bevállalósak akár rátetováltathatják a nyakukra Tornyi Barnabást, az egykori Diósgyőr-edző reklámgallér helyett díszíthetné a fanatikusok testét.

A vizes-világbajnokságon a kapus Nagy Viktor volt a vízilabda-válogatott hőse. A horvátok elleni elődöntőben híressé vált lefelé mutató mozdulatáról el tudjuk képzelni, hogy egyesek utalásként az alhasukra varratják. Az elegáns Benedek Tibor szövetségi kapitányt a tornán védjegyévé vált öltözetében (napszemüveg, fehér ing, sötét nadrág) tudjuk elképzelni egy lapockán vagy mellkason, viszont aki igazán elkötelezett rajongója a csapatnak, az egy vb-cím után mind a tizenhárom aranyérmest magára tetováltatja, bár ehhez már valóban nagy hát kell.

Ha ön esetleg rendelkezik magyar sportlegendát ábrázoló tetoválással, küldje el az arról képet nekünk, hogy megoszthassuk a nagyvilággal!

Rovatok