Index Vakbarát Hírportál

360 forintos szélső szívatta a Realt

2013. augusztus 20., kedd 08:35

A Real Madrid vasárnap esti szezonnyitóján nem ment minden úgy, ahogy Carlo Ancelotti remélte, 2-1-re ugyan megnyerték a bajnokit, de megszenvedtek a győzelemért. Ebben nagy szerepe volt annak a Cedricknek, aki a vendég Betis egyik legjobbja volt.

Azóta kiderült, a sevillai klubnak semmit nem kellett fizetnie a nyáron igazolt villámgyors játékosért, aki tavaly a másodosztályú Numanciában is nagy formában játszott A szerződésében ugyanis volt egy olyan záradék, ami garantálta, ha egy nagyobb klub érdeklődik iránta, mindössze 1,2 euróért távozhat.

A Numancia a háromszázhatvan forintnyi összeget sem kapta meg, amikor ugyanis a Betis bejelentkezett, Cedrick kivásárolta magát, így az összeg a spanyol szövetségnek ment. A játékosnak persze ennél sokkal több a piaci értéke, a Transfermarkt szerint kétmillió eurót ér.

A huszonegy éves kongói szélső a vasárnap esti bajnokin többször megforgatta a madridi védelmet. A 14. percben rávezette a labdát Sergio Ramosra, aztán olyan sebességgel hagyta el a Real-védőt, hogy lerántani sem lehetett. A Betis-szélső a tizenhatosra beérve középre passzolt, Molina pedig bebelsőzte a labdát.

Cedric Incredible Run | Real Madrid vs Real Betis, 18/08/13

Cedricknek később is voltak veszélyes megindulásai, vezető góljuk után az ő baloldali sprintjének köszönhetően alakult ki helyzet a Real-kapuja előtt. A 2-1-es Real győzelem után a kispadon bemutatkozó Carlo Ancelotti azt mondta, javulniuk kell, elsősorban a védekezésben.

Rovatok