Index Vakbarát Hírportál

FTC: politikai provokáció volt a csatáryzás

2013. augusztus 21., szerda 16:51 | aznap frissítve

A Ferencváros közleményt adott ki az MTK elleni vasárnapi nézőtéri incidens miatt. A ferencvárosi ultrák egy csoportja In Memoriam Csatáry László feliratot tartott fel, a transzparens rövid ideig a tévéközvetítésben is látható volt. A kassai gettóparancsnok a közelmúltban hunyt el.

„A mai napon a Ferencvárosi Torna Club elnöksége az FTC-MTK bajnoki labdarúgó mérkőzésen tapasztalt nézőtéri megnyilvánulás miatt rendkívüli elnökségi ülést tartott. Az elnökség sajnálatát fejezi ki mindazok felé, akikben megütközést keltett a televíziós közvetítésben is látható, a rendezvényre engedély nélkül behozott kiírás. Megítélésünk szerint, az ominózus mérkőzésen politikai provokáció történt, amellyel a nézők egy maroknyi csoportja megsértette a Ferencvárosi Torna Club 114 éves szellemiségét, és minden jóérzésű szurkolótársunkat" - szól a klub közleménye.

Hozzáteszik, minden eszközzel segíteni fogják az MLSZ-t, hogy beazonosítsák azokat, akik felelősek a történtekért, és a futball szakosztály azon fog dolgozni, hogy a szurkolói kártya rendszert továbbfejlesszék, így a jövőben hamarabb be tudják majd azonosítani a provokációkban résztvevőket.

A Magyar Labdarúgó Szövetség a napokban azt nyilatkozta, a fegyelmi bizottság vizsgálja az ügyet, döntés pénteken lehet.

A felirat miatt azóta a fradisták is összevesztek az internetes fórumokon, sokan azt hangsúlyozzak, hogy az ilyen cselekedetek súlyosan ártanak a klub hírnevének, akár befektetőket, játékosokat is veszíthetnek egy-egy ilyen megnyilvánulással.

A Mazsihisz is elítélte a történteket

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) felháborítónak tartja a szombati FTC-MTK meccsen a ferencvárosi szurkolók egy csoportja által kifeszített transzparenst, és várja a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi vizsgálatának eredményét.

A közleményben azt írták: több mint gyalázat, hogy ez az eset is megtörténhetett. Nem véletlen, hogy a szurkolók egy része molinóval tiszteleg a kassai gettó volt parancsnokának, azonban nem fogadják el természetesnek, hogy ez a focival jár. Várják az MLSZ fegyelmi vizsgálatának az eredményét, és "a megoldást is, hogy a sport szeretete határozza meg a focit, és nem a balhé" - írták.

Rovatok