Index Vakbarát Hírportál

Szalai sem rázta fel a bágyadt Schalkét

2013. augusztus 21., szerda 22:59

Szalai Ádám élete első Bajnokok Ligája mérkőzésén játszhatott a PAOK ellen, gólt nem sikerült rúgnia, de egy gólpassz azért összejött neki. A Schalke nem volt igazán átütő, csak 1-1-es döntetlent tudott játszani a Bajnokok Ligájának negyedik fordulójában.

Szalai Huntelaar sérülése miatt kezdhetett a Schalkéban. A Bundesligában góllal mutatkozott be, most is ezt várták tőle, de erre túl sok esélye nem volt. A csapattársak nem tudták eléggé kiszolgálni, és a PAOK is nagyon zárt védekezést választott.

Az első tíz percben mindkét csapat nagy lendülettel ment előre, de azután a Schalke került fölénybe, nyugodtan passzolgathattak a görög védelem előtt, a védelem mögé azonban nehezen kerültek. Csak Farfán és Ucsida jobb oldali megindulásai mutattak rá a PAOK gyengeségére. A beívelések azonban nem jutottak el Szalaihoz. A magyar csatár azonban enélkül is aktív volt, igyekezett azonnal letámadni a labdát kihozó játékost.

A Schalke végül a 32. percben tudott eredményes lenni, Draxler lövését ugyan blokkolták, de Szalai meg tudta szerezni néhány pillanatra a labdát és Farfán elé tudta pöckölni. A csapattárs a kapufa tövét találta el, de a befelé pattanó lövéssel megvolt a vezetés.

Jefferson Farfan Amazing Goal ~ Schalke 04 1 0 PAOK Saloniki

A többnyire passzív PAOK-nak megvolt az esélye az egyenlítésre, a bal oldalon tudtál felvinni a labdát, Szalpingidisz pár méterről kapura is bombázott, de Fuchs messziről becsúszva menteni tudott.

A második félidő elején sem változott sokat a játék, a Schalke birtokolta a labdát, de nem tudott igazán veszélyes akciókat bemutatni, és még ívelésekkel sem próbálkoztak. A PAOK taktikusan visszahúzódott, úgy tűnt, az 1-0-s idegenbeli vereség is megfelel neki.

Végül Miroslav Stoch aztán a döntetlent is összehozta, első lövését még védte Hildebrand, de a 73. percben már sikerült egy 25 méteres lapos csavarással bevenni a kaput a szlovák Puskás-díjasnak.

Ez kicsit felrázta a Schalkét, de a kapura ezután sem voltak igazán veszélyesek, a legjobb kísérletet a felfutó védő Höwedes alakította ki, de Jacobo kapus kivéde a ziccert. Az utolsó percekben sem tudtak Szalaiék gólt rúgni, és még Farfánt is elveszítették, aki egy szerelésben sérült meg.

Bajnokok Ligája-selejtező, 4. forduló, első mérkőzések:

Bajnokok ága:
Dinamo Zagreb (horvát)-Austria Wien (osztrák) 0-2 (0-0)
Ludogorec (bolgár)-FC Basel (svájci) 2-4 (1-1)
Steaua Bucuresti (román)-Legia Warszawa (lengyel) 1-1 (1-0)

Nem bajnokok ága:
FC Schalke 04 (német)-PAOK Szaloniki (görög) 1-1 (1-0)
Fenerbahce (török)-Arsenal (angol) 0-3 (0-0)

Rovatok