Index Vakbarát Hírportál

Neymar megmentő, Messit újra lecserélték

2013. augusztus 22., csütörtök 01:17

1-1 lett a Spanyol Szuperkupa első meccse. Az Atletico, majd a Barca játszott jobban. Visszavágó egy hét múlva.

A két argentin edző találkozóján a Barcelonánál új Gerardo Tata Martino csapata volt a favorit Diego Simeone Atletije ellen még Madridban is, és az első tíz percben úgy tűnt, Messiéknek nem is lesz túl sok gondjuk az ellenféllel. 83 százalékban birtokolták a labdát, Pedrónak helyzete is volt, csak eltörte.

A 12.-ben viszont nagyon gyors kontrával ment előre az Atletico, a Barcától fillérekért megszerzett David Villa és Arda Turan kétszer passzolt egymásnak, a spanyol válogatott a 16-oson kapta vissza a labdát, amit kapásból, nagyon nehéz mozdulattal, jobbal meg is rúgott, épp a bal alsóba, védhetetlenül. Remek gól volt. (1-0)

A Barca gyűrte tovább a hazaiakat, de Messi negyedóra után eltűnt, Xavi és Iniesta átlag alatt passzolt, se Pedro, se Alexis nem volt veszélyes, így a szünetig kaput sem talált a Barcelona. Az Atletico remekül védekezett, és úgy is uralta a meccset, hogy nem volt nála a labda.

Félidőben kissé váratlanul Tata mester lekapta Messit, és Cesc Fabregast állította a helyére. Az új tréner vasárnap a bajnokin a 70.-ben cserélte le a szupersztárt, ilyen azelőtt 3 éve esett meg vele. Most pedig három napon belül újra idő előtt mennie kellett, ám ezúttal sérülés miatt: ugyanaz a bal combja húzódott meg, amivel tavasszal végigkínlódta a szezon utolsó hónapját. Csütörtökön derül ki, mennyire súlyos a probléma. Annyi biztos, hogy szomorúkutyafejjel nézte társait a második félidőben a padról.

Akik fel is javultak, és két perc után ziccert hoztak össze: Alexis kilépett, elhúzta Courtoise kapus mellett a labdát, de csak belerúgni tudta, a kipattanót visszagurította Fabregasnak, aki egy nyugdíjas gyorsaságával átvette, majd, mikor az üres kapura gurított volna, a visszaérő Juanfran elkaszálta a lendülő lábát. A bíró továbbengedte a játékot.

Úgy tíz percre újra leült a meccs, aztán jött a 60.-ban csereként Neymar, Pedro helyett. Alig 7 perc kellett neki első hivatalos barcás góljához: Xavi villant nagy passzal a jobb oldalon, Alves remekül ívelt, a brazil pedig az ötös hosszú sarkán lendületből érkezve túlugrotta, lefejelte Juanfrant, és a jobb alsóba stukkolt. A labda pontos volt, le is pattant, erős is volt, de a rövidre ment, Courtoise hibázott, védenie kellett volna, főleg az ő képességeivel.(1-1)

Azonnal az újrakezdés után visszaszerezhette volna a vezetést az Atletico, megint Villa lépett ki, de az ötös sarkáig sodródott, így lapos lövése kijött Valdes kapusról.

A záró 20 perc a Barcáé lett, bár nagy helyzete nem volt, uralta a játékot, és nem engedte át az Atleticót a saját térfelére.

Az 1-1 a Barcának kedvező az idegenben lőtt gól miatt, ám a többgólos iksz már az Atleticónak kedvezne a Nou Campban, vagyis egy hét múlva, újra este 11 órás kezdéssel, izgalmas visszavágó várható.

Rovatok