Index Vakbarát Hírportál

Huszti–Szalai 1-1, Hannover-Schalke 2-1

2013. augusztus 24., szombat 16:12

Huszti Szabolcs gólt rúgott, majd gólpasszt is adott a Schalke ellen, de nem tudta végigjátszani a meccset, a 74. percben kiállították a hannoverit. A Bundesliga magyar meccsén Szalai Ádám is betalált.

A Bundesliga harmadik fordulójában két magyar játékossal felálló csapat meccsel egymással. A Hannover Huszti Szabolccsal, a Schalke Szalai Ádámmal kezdett.

A forduló előtt a Hannover 10., a Schalke a 13. helyen állt. Szalaiék csak egy pontot tudtak két forduló alatt szerezni, és hét közben a Bajnokok Ligájának negyedik körében a PAOK-kal is csak döntetlent tudtak kiszenvedni.

Az első negyedórában a hazai pályán játszó Hannover került előnybe, büntetőt ítéltek a csapatnak, Huszti pedig határozottan a bal alsó sarokba küldte a tizenegyest. Szalaiék nehéz helyzetbe kerültek, mert a középső védő Höwedest ki is állították, így tíz emberrel kéne egyenlíteniük.

Huszti büntetővel vezet a Hannover

A 42. percben a Hannover már 2-0-ra vezetett, Huszti csapott le a labdára a jobb szélen egy rossz felszabadítás után, majd azonnal középre emelt, Diouf pedig három méterről fejelt kapuba.

Huszti beadása után Diouf fejelt gólt

Az 55. percben a tíz emberrel játszó Schalke szépíteni tudott, Neustädter egy fellőtt labdát mellel továbbküldött, ami pont jó volt a kilépő Szalainak. A csatár estében még el tudta tenni a kifutó kapus mellett a bal alsóba.

Szalai szépített a Hannover ellen

A 74. percben addig a meccs emberének tűnő Husztit is kiállították, a háta mögül érkező Hooglandot arcba rúgta, de a Schalke már nem tudta ikszre menteni a mérkőzést egyenlő létszámnál sem, majd a 85. percben Fuchs kiállítása után kilenc emberrel fejezték be Szalaiék.

A verhetetlen tizenegy

A bajnoki és Bajnokok Ligája-címvédő Bayern München sokáig szenvedett a 1. FC Nürnberg ellen - az első félidőben büntetőt is hibázott -, de végül bedarálta riválisát: Franck Ribéry és Arjen Robben góljával 2-0-ra nyert. A győzelemmel  klubrekordot állított fel a Bayern, amely sorozatban 28. Bundesliga-meccsén maradt veretlen. A bajnoki rekordot a  Hamburger SV tartja, amely az 1981/82-es és az 1982/83-as szezonban megszakítás nélkül 36 meccsen nem kapott ki.

Bundesliga, 3. forduló:

Hannover 96-FC Schalke 04 2-1 (2-0)
Bayern München-1. FC Nürnberg 2-0 (0-0)
Bayer Leverkusen-Borussia Mönchengladbach 4-2 (2-0)
1899 Hoffenheim-SC Freiburg 3-3 (2-2)
FSV Mainz 05-VfL Wolfsburg 2-0 (0-0)

Hertha BSC-Hamburger SV 1-0 (0-0)

pénteken játszották:
Borussia Dortmund-Werder Bremen 1-0 (0-0)

vasárnap:
Braunschweig-Eintracht Frankfurt 15.30
FC Augsburg-VfB Stuttgart 17.30

Rovatok