Index Vakbarát Hírportál

Messi nélkül, potyagóllal nyert a Barcelona

2013. augusztus 25., vasárnap 23:14

A Malaga kapusának nagy hibájából 1-0-ra nyert a Barcelona a spanyol bajnokság második fordulójában.

Lionel Messi még az Atletico Madrid elleni Szuperkupa-mérkőzésen szedett össze egy kisebb sérülést, vérömleny lett a combjában, emiatt nem játszhatott, de Neymar még így sem fért be a kezdőbe, csak a 63. percben állt be Pedro helyére.

A vendég Barcelona – szokása szerint – hatalmas fölényben volt az egész mérkőzésen, a Malaga kapusa, Wilfredo Caballero mindent hárított, egészen a 44. percig. Adriano tekert nagyjából 25 méterről ballal a hosszú sarok felé, Caballero mozdult is a lövésre, de mellényúlt a labdának, melybe csak az alkarjával tudott beleérni, hárítani már nem tudott.

Adriano tekerése a Málagának

A második félidőben sokkal nagyobb harc folyt, mint az első játékrészben, aminek öt sárga lap lett a vége. Az 59. percben Xavi szabadrúgása után növelhette volna az előnyt Pique, de a hátáról felpattanó labda a kereszlécre ment, miután Caballerón simán átpattant.

A Malagának a 67. percben volt a legnagyobb lehetősége az egyenlítésre, már Roque Santa Cruz előtt is nagy helyzet adódott, ám Valdes mellett elvezetve kisodródott, így visszatette Eliseunak, aki az elfekvő kapus mellett, két védő gyötrésében kapufát rúgott.

Ezután a hazaiak kicsit aktívabban támadtak, a 90. percben ismét nagy helyzetet tudtak kidolgozni, de Fernandez fejesét Valdes bravúrral hárította, megmentve a három pontot.

A Barcelona két mérkőzés után kapott gól nélkül vezet a bajnokságban, a Malaga két 1-0-s vereséggel az utolsó előtti.

A fordulóban szombaton két mérkőzést rendeztek korábban, az Atletico Madrid hazai pályán, 5-0-ra ütötte ki a Rayót, a Levante pedig 0-0-ás döntetlent játszott a Sevillával.

Rovatok