Index Vakbarát Hírportál

Rontott Messi-büntető, pirosak, Barca-siker

2013. augusztus 29., csütörtök 01:13

0-0-lal, egy idegenben lőtt góllal nyerte a Barcelona a Spanyol Szuperkupát szerda este a Nou Campban az Atletico Madrid ellen. A madridi 1-1-gyel a Barca indult kedvezőbb helyzetből, és próbált begyötörni újabb gólt az első meccshez hasonlóan védekező, ám kevésbé jól kontrázó Atleti ellen.

A vendégek sokat rugdostak, ám egy nagy helyzetük volt, ekkor Victor Valdes csodálatosat védett. A Barca hiába birtokolta a labdát és irányított, nem tudott ziccert összehozni az egész meccsen. A találkozó a hajrára pörgött föl valamennyire, a hazaiak egyre jobban nyomtak, majd a 81. percben az atleticós Felipe Luist kiállították. Futás közben ütötte meg Dani Alvest, egyértelmű piros. A szabálytalanságot a partjelző vette észre, és jelentette a játékvezetőnek.

Victor Valdes Incredible Save ~ Barcelona vs Atletico Madrid ~ 28-08-2013 HD

Az előnyt kihasználta a Barca, remek akció végén Pedrót rúgta fel Miranda a 16-oson belül, büntető. A sérüléséből felépült, elejétől játszó Messi állt oda, jól is rúgta, de a lécet találta telibe, a 88. percben.

Leonel Messi Miss penalty Barcelona vs Atletico Madrid 0-0 Super Cup {28/8/2013}

A maradék 120 másodpercben és a négyperces hosszabbításban sem kellett izgulnia Tata Martino Barcelona-edzőnek, annyi történt, hogy a már lecserélt Arda Turant is kiállította a bíró a kispadról, így az új mester megnyerte első kupáját a klubbal.

A nyerő gólt Neymar fejelte még Madridban, most először játszott végig, jól, de még van hova fejlődnie. Messi legutóbb 2012 áprilisában, a Chelsea elleni BL-elődöntő-visszavágón hibázott 11-est, az kiesésbe került, ezúttal simán megúszta.

Rovatok