Index Vakbarát Hírportál

Az összeesküvés folytatódik Mourinho ellen

2013. augusztus 31., szombat 10:31

A BL-győztes Bayern München 2-2-es döntetlen után, tizenegyesekkel, megnyerte a Szuperkupát az EL-győztes Chelsea ellen pénteken este. A Chelsea régi/új edzője, José Mourinho a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón régi formáját idézte, és ismét összeesküvést kiáltott, szerinte a bírók, az UEFA is ellene, illetve csapata ellen szövetkeztek.

A mérkőzésen ugyanis négy perccel a rendes játékidő vége előtt kiállították a chelsea-s Ramirest. Mourinho a svéd bírót azzal vádolta, hogy bele avatkozott, és véget vetett a versenynek.

A tények:

Mourinho úgy látta, a jobbik csapat veszített, amihez az említett bírói döntés kellett. Véleményének a rendes játékidő végén hangot adott a pálya szélén a negyedik játékvezető felé kiáltva dühödten, majd a pályáról levonuló Jonas Eriksson felé. Azzal indokolta, hogy az ő története az UEFA-val már nagyon hosszú időre nyúlik vissza.

A sajtótájékoztatón kijelentette, fantasztikus és hatalmas tapasztalata van UEFA-mérkőzéseken tíz emberrel futballozni. Ezért nagyon jól tudja, hogyan kell tíz emberrel játszani, úgy edzheti a játékosait, még ha nagyon fáradtak is, hogy használják ki a lehetőséget a gólszerzésre, és a végéig kitartsanak a fáradtság ellenére. Szerinte csapata tegnap így mindent megtett.

Ramires kiállításáról szólva azt mondta, azoknak az embereknek, akik a futballból élnek, szenvedéllyel kell a sportághoz viszonyulniuk.

Nem ölhetik meg második sárga lappal a versenyt. Ha szerelmesek a futballba, nem ölhetik meg a döntőt.

Szerinte a játékvezető más esetekben elmulasztott sárga lapot adni, a Bayern-védő Dantét említette, akinek egy beavatkozását szerinte sárgával büntethették volna.

Szerinte egy jó angol bíró Ramires esetében megállította volna a játékot, és fegyelmezett volna:

Nézd, nem okoztál sérülést, de ezt ne csináld még egyszer.

A Bayerneseknek pedig azt mondta volna, ne dobálják magukat, és ne provokálják az ellenfelet.

Játsszatok sportszerűen!

Mourinho annyit ugyanakkor elismert, Ramires lapja a szabályok szerint megérdemelt volt, de egyedi eset volt.

Mourinho a tízemberes játékhoz már hozzászokott a Barcelona ellen. Megemlítette, amikor az Interrel egy órán át játszottak emberhátrányban a BL-elődöntőben, vagy amikor a Reallal elődöntőben kerültek hátrányban.

Most a Chelsea-hez jöttem, és tíz emberrel kellett Szuper Kupa döntőben játszanom. Lehet analizálni és következtetéseket levonni. Szerencsétlen vagyok. Csak ennyi.

Guardiola értékelésében azt mondta, a jobb csapat győzött. Számos lehetőségük volt a gólszerzésre.

Mourinho értékelése a végére:

Csalódott vagyok. A véleményem - és ezért nem büntethetnek, hiszen vélemény -, a jobb csapat veszített. A csapat jobban megérdemelte volna a győzelmet, mint a vereséget. De ilyen a foci, nem mindig az a csapat nyer, amely megérdemli. Elfogadható, mert ez a futball.

Rovatok