Index Vakbarát Hírportál

Szalai lehet a Schalke-kincs Boatenggel

2013. szeptember 1., vasárnap 09:27

Kitűnő hetet zárt a Schalke a görög PAOK idegenbeli legyőzésével (3-2) valamint a Leverkusen szombat esti megverésével (2-0).

A kötelező feladatot teljesítették kedden, hiszen bejutottak a Bajnokok Ligája csoportkörébe, majd már a frissen igazolt játékosokkal (Boateng, Aogo) a bajnokságban mindhárom meccsét megnyerő szintén BL-résztvevő Leverkusent verték.

„Végre együtt ünnepelhettünk a szurkolóinkkal, megvan az első hazai sikerünk, ezzel zártuk ezt a kemény hetet, természetes, hogy boldogok vagyunk” - mondta a meccs után Szalai Ádám a klub és a magyar válogatott centere.

Szalai harcolta ki az első gól előtti szabadrúgást, amikor megkerülte védőjét, Toprakot, ő azonban elé vetődött, és kézzel megfogta a labdát, hogy ne tudjon a kapura fordulni.

„Jogos sárga volt, mivel még középen volt egy védő, ezért piros nem járhatott ebben a helyzetben.” A szabadrúgás előtt mintha megérezte volna a közönség a közelgő gólt, jelentős része felállva várta, hogy Farfán középre kanyarítja a labdát, amibe Höger egy nagyon picit beleért, ezzel jutott vezetéshez a Schalke.

A 25 éves magyarnak volt még egy lehetősége, akkor Draxler labdájára mozdult rá egy védővel a nyakán, de már nem tudta pontosan a kapu felé irányítani.

„Sikerült végre nullára hoznunk egy meccset a szezonban először, a védekezés volt a sikerességünk alapfeltétele, ahogy a jövőbeni sikerességünké is az lesz. Mi a Schalke vagyunk, minden meccset szeretnénk megnyerni, de ez csak a csatárokkal nem megy, mert a futball csapatjáték. Persze, hogy örültem a BL-góljaimnak, de a gólok győzelem nélkül, vagyis a csapat nélkül kevesebbet érnek.”

Jobb helyen nem is lehetne egy világsztár, mint Gelsenkirchenben

Ez a meccs a német médiában nem Szalairól, hanem Kevin-Prince Boatengről szólt, aki viszont a BL-ben nem segítheti a Schalkét, mert a Milannal játszott szintén a főtábláért. A bajnokságban viszont nagy erősítése lehet a Schalkénak. A közvetítésben már azt találgatták, mekkora kincs lehet Szalaival együtt elöl, és a mostani 4-2-3-1-es hadrend egy pillanat alatt átalakítható 4-4-2-vé, és akkor a magyar mellett a ghánai válogatott játékos is rohamozhatja a kaput. A mostani felállás szerint az előretolt Szalai mögött játszott Boateng, a 19 éves szupertehetség, Draxler pedig az egyik, a perui Farfán a másik szélen. (A holland Huntelaar visszatérésére még legalább egy hónapot várni kell.)

Boateng ezúttal is elismerte, hogy régóta egyeztetett a Schalkéval, de a Milannak szeretett volna egy szép búcsúajándékot adni. „Végre itthon lehetek. A Bundesliga a világ legjobb bajnoksága, ezért öröm játszani benne. A világ legjobb játékosai itt akarnak játszani.”

Jens Keller vezetőedző azt jelentette ki, nem fordulhat elő jobb dolog, minthogy egy olyan világsztárt megszereznek, mint Boateng.

„Igazi élmény Boatenggel együtt játszani, látni a labda nélküli valamint a labdás mozgását. Örülök Aogo érkezésének is, mert így ütőképesebbek lehetünk” - mondta Szalai.

A pénteki bukaresti, a világbajnoki részvételt jelentősen befolyásoló selejtezőről annyit mondott, nem szabad rákészülni, hiszen még a héten is rendkívül fontos meccseket játszott, és ha ugyan van is egy nagy cél előtte, a többit sem szabad figyelmen kívül hagyni.

„Attól nem leszünk sikeresebbek Romániában, hogy 2-3 héttel a meccs előtt már az jár a gondolataimban. Léptem egyet a karrieremben - a Schalke minőséget jelent a német ligában -, és természetesen szeretnék lépni a válogatottal is egyet. Minden játékos szeretne eljutni Brazíliába” - összegzett.

Rovatok